V Líščom údolí pribudnú veľké nádoby na odpad, na poriadok dozrie správca

28.12.2017
0

Zdroj: MÚ Karlova Ves

Páčil sa vám článok?

Začiatkom budúcoročnej jari pribudnú v Parku SNP v Líščom údolí robustné nádoby na odpad. Zabezpečí ich miestny úrad.

Ako informovala mestská časť Karlova Ves, zamestnanci verejnoprospešných služieb budú nádoby pravidelne vyprázdňovať. V teplých mesiacoch bude na dodržiavanie poriadku v parku dozerať správca, ktorý bude môcť v prípade potreby požiadať o súčinnosť mestskú políciu.

Veľký dôraz sa bude klásť na zákaz vytvárania ohnísk mimo tých oficiálnych. Ohniská predstavujú veľké riziko vzniku lesných požiarov, ktoré by vzhľadom na čoraz suchšie letá mohli mať katastrofálne dôsledky.

Zamestnanci miestneho úradu budú pravidelne kontrolovať ohniská a tie nepovolené likvidovať. Miestny úrad ďalej zriadi mechanizmus oficiálneho rezervovania ohnísk a altánku v parku. Ten, kto si ohnisko rezervuje, bude mať súčasne k dispozícii kľúč k toaletám v parku. Cieľom tohto opatrenia je získať prehľad o identite rezervujúceho a vytvoriť tak určitý tlak na dodržiavanie poriadku. No a napokon na ceste vedúcej parkom bude vyznačená cyklotrasa, aby sa znížilo riziko kolízií cyklistov s ostatnými návštevníkmi parku.

„V teplých mesiacoch, hlavne na jar a jeseň, v menšej miere aj počas letných prázdnin piknikuje alebo inak oslavuje v parku čoraz viac ľudí. Horieva tam veľa ohňov, na ďalší deň bývajú lúky v parku a okolitý les zaplavené odpadom,“ vysvetľujú zástupcovia iniaciatívy občanov Iveta Betušová a Peter Prónay.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?