FOTO: Len 16-ročný Macedónčan si bez vedomia majiteľa „požičal" auto, jazdil s ním po Devíne a takto to dopadlo...

30.11.2017

Zdroj: PZ SR

Páčil sa vám článok?

Policajný vyšetrovateľ v Bratislave IV obvinil z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla 16-ročného N. S. z Macedónska. Obvinený sa mal 27.11.2017 po ôsmej hodine večer v priestoroch spoločnosti na Brigádnickej ulici bez vedomia majiteľa zmocniť kľúčov od motorového vozidla zn. Nissan Navara, s ktorým po pár minútach jazdy v Devíne havaroval...

Mladíkova jazda bez vodičského oprávnenia však netrvala dlho. „Obvinený s vozidlom jazdil po mestskej časti Bratislava – Devín, kde v  čase o 20.50 hod došlo na Slovanskom nábreží k zrážke s vozidlom zn. Audi A3. Stretom oboch vozidiel bola spôsobená väčšia škoda. Pri dopravnej nehode sa nikto nezranil. Výsledok dychovej skúšky bol u oboch vodičov negatívny. Okolnosti dopravnej nehody objasňujú policajti odboru dopravných nehôd. Mladistvý cudzinec bol po zistení uvedených skutočností na mieste v súlade so zákonom obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na príslušné policajné oddelenie. Po vykonaní všetkých potrebných úkonov a vznesení obvinenia bol prepustený na slobodu," povedala o prípade policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

„V prípade preukázania viny hrozí za uvedené konanie trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Ak je obvinenou osobou mladistvý, trestná sadzba sa znižuje na polovicu," dodala hovorkyňa.

Takto dopadla jazda 16-ročného Macedónčana v „požičanom" automobile:

Zdroj: PZ SR

Zdroj: PZ SR

(ts, ars, foto: PZ SR)

Páčil sa vám článok?