FOTO: Záhadný petržalský Stonehenge alebo neuveríte, na čo majú slúžiť tieto kamene!

24.11.2017

Zdroj: L.L.

Páčil sa vám článok?

Pozornosť obyvateľov žijúcich v okolí Námestia republiky už niekoľko dní pútajú kamene, ktorú sú rozmiestnené na trávniku vedľa neďalekého skateparku. Vysvetlenie im včera poskytla na svojej oficiálnej webstránke mestská časť Petržalka. Podľa nej nejde o vandalské ničenie zelene, ani o inak nezmyselné konanie, ale o protiteroristické opatrenie!

„Chodím po chodníku pri tom trávniku k neďalekému Chorvátskemu ramenu venčiť psov a akurát včera som pozerala na tie kamene a rozmýšľala nad tým, že čo to tam má znamenať,“ povedala pre Bratislavské noviny Katka, ktorá v tejto lokalite býva. Vysvetlenie zo strany petržalskej samosprávy však určite trochu  prekvapilo aj ju. Tieto kamene majú zabrániť vjazdu vozidiel medzi stánky na vianočných trhoch, ktoré sa tu budú konať v čase adventu.

Zdroj: Petrzalka.sk

​Vlani, teda konkrétne 19. decembra 2016 vrazil kamión do davu zhromaždenom na vianočných trhoch v Berlíne, kde 12 ľudí usmrtil a 18 ťažko zranil, a preto sa v Petržalke rozhodli uskutočniť aj takéto preventívne opatrenie. „So zreteľom na vývoj situácie potenciálneho ohrozenia teroristickými útokmi, za účelom ochrany života, zdravia a majetku občanov, ako aj so zmenou bezpečnostnej situácie v Európe nás Ministerstvo vnútra SR upozornilo na potrebu prijatia zvýšených bezpečnostných opatrení pri organizovaní petržalských Vianočných trhov,“ píše sa na oficiálnej webstránke MČ Petržalka.

Zdroj: L.L.

Zdroj: L.L.

​Miestny úrad preto na odporúčanie Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava - Petržalka nechal na trávniku rozmiestniť kamene slúžiace na spomalenie, resp. zabránenie vjazdu vozidiel medzi stánky. „Zásobovacie vozidlá a osobné autá umelcov budú mať vstup na základe povolenia a len v určenom čase. Počas konania trhov je zabezpečená spolupráca SBS, MČ, štátnej aj mestskej polície,“ píše sa na petržalskej webstránke. „Tie kamene sú dosť ďaleko od stánkov, takže asi by ľudia videli, kebyže do nich vrazí auto, ale keďže tie naše mini trhy nie sú pri hlavnej ceste, ale v podstate uprostred parku, tak sa mi toto opatrenie zdá byť trochu prehnané až smiešne,“ dodala jedna z miestnych obyvateliek. Na druhej strane je chvályhodné, že na najväčšom bratislavskom sídlisku až takto dbajú na bezpečnosť ľudí. A záhada petržalského „Stonehedge“ bola zároveň odhalená...

Zdroj: L.L.

​(ars, foto: L.L., Petrzalka.sk)      

 

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie