FOTO: Fascinujúci výhľad na nočnú Bratislavu z komína vo výške 115 metrov

22.11.2017

Zdroj: Marek Bikso Biksadský

Páčil sa vám článok?

Bol to náročný výstup s poriadnou dávkou adrenalínu, ale výsledok určite stál za to! Bratislavský fotograf a filmár Marek B. tento týždeň vyliezol v Petržalke na 115 metrov vysoký komín v areáli Matadorky, aby odtiaľ urobil unikátne panoramatické zábery na nočnú Bratislavu.

 „Išlo o môj prvý výstup do výšky 115 metrov a bol to naozaj neskutočný pocit. Doteraz som vyliezol na najvyšší stožiar, ktorý je pri Draždiaku a ide o telefónny vysielač, ktorý má asi 60 metrov a už to bolo niečo úžasné. No tento komín dal slovu úžasné iný rozmer,“ povedal pre Bratislavské noviny Marek a svoje dojmy opísal nasledovne: „Začali sme výstup na komín a keď sme minuli druhú zo štyroch obručí, tak už som riadne cítil ruky, lebo mi to naozaj dalo zabrať. Vždy sme si pár sekúnd oddýchli na každej z obručí a išli ďalej. Posledné metre boli najhoršie. Už som bol v stave, že sa ledva držím, ale v hlave som mal, že už tu nemám na výber a musím to dať. Pri výstupe nebol čas sa pozerať dolu, lebo som sa snažil držať tempo s kamarátom. Bolo by asi dosť nebezpečné takéto veci robiť sám. Keď som vyšiel hore a pozrel sa okolo seba, tak to bolo čosi neuveriteľné. Nikdy som nemal takú výšku pod nohami a to v tom zmysle, že  podo mnou bola iba dierkovaná podlaha. Najprv som bol z tej výšky v šoku, ale potom som sa už len snažil urobiť čo najlepšie fotky.“

Zdroj: Marek Bikso Biksadský

Zdroj: Marek Bikso Biksadský

Zdroj: Marek Bikso Biksadský

Zdroj: Marek Bikso Biksadský

Zdroj: Marek Bikso Biksadský

​Marek má v pláne sa tam ešte raz vrátiť aj cez deň, pretože chce ten úžasný výhľad vidieť ešte aj za svetla a natočiť odtiaľ pekné video. Opýtali sme sa ho aj na to, či nie je náhodou takýto výstup na komín zakázaný. „Nebolo v tom nič nelegálne. Nepreliezal som žiaden plot ani nenarušil zákaz vstupu. Do areálu a teda aj ku komínu sa dá bez problémov dostať. A ešte dodám, že je to úplná závislosť. Človek má pocit, že by chcel zažiť ešte väčšiu výšku. Počul som, že Duslo Šaľa má komín vysoký takmer 300 metrov, takže odtiaľ musí byť tiež parádny výhľad do okolia."

(ars, foto: Marek Bikso Biksadský)

Páčil sa vám článok?