Koncert v kostole: Na Panenskej zaznejú zhudobnené Rúfusove Modlitbičky

21.11.2017
0

Zdroj: SF

Páčil sa vám článok?

Zhudobnené Modlitbičky Milana Rúfusa zaznejú v koncertnom prevedení vo viacerých slovenských mestách. Pokiaľ ide o Bratislavu, bude to 10. decembra Veľkom evanjelickom kostole na Panenskej.

Album  Modlitbičky vydalo pred pár mesiacmi  vydavateľstvo Pavian Records  v spolupráci so slovenskou džezovou klaviristkou a skladateľkou Janou Bezek. Na prelome novembra a decembra sa Modlitbičky vydajú na svoje prvé koncertné turné, ktoré vyvrcholí v Bratislave.

„V živote som sa stretávala s mnohými deťmi  a dospelými, ktorí mi s láskou v očiach o Modlitbičkách rozprávali. Stále viac a viac som si uvedomila, že sú to modlitby života, že sú z najhlbšieho miesta v srdci človeka, ktorý vedel, čo je skutočná láska. Mala som šťastie, že som spoznala rodinu Milana Rúfusa. Obetavosť, pokoru a vrúcnosť jeho manželky, čistú dušu jeho dcéry Zuzanky. Obohacujú môj život hodnotami, ktoré inšpirovali aj Milana Rúfusa. Vďaka nim prežívam Modlitbičky každý deň,“ povedala o týchto obľúbených básňach Jana Bezek.

Básnická zbierka Modlitbičky  prináša vyznanie viery  prostredníctvom detského myšlienkového sveta. Rovnako postupovala pri zhudobnení týchto básnických miniatúr aj Jana Bezek. Vybrala si jedenásť textov a v každej skladbe nechala vyniknúť  detské hlasy  Bratislavského detského  zboru. Zborový spev príjemne dopĺňa  komorný orchester.

Koncert vo Veľkom evanjelickom kostole na Panenskej sa uskutoční 10. decembra o 18.00 h.

Zdroj: SF

​(ts, ms)

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?