RETEST pomáha návratu do života

8.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Staré Mesto vlani otvorila resocializačné zariadenie pre ľudí závislých od psychotropných látok RETEST. Zariadenie má kapacitu 17 lôžok pre mužov a ženy od 18 rokov po úspešnom ukončení liečby.

RETEST pomáha svojim klientom uplatniť dosiahnutú kvalifikáciu, zorientovať sa na trhu práce a zaradiť sa opäť naplno do života. Vlani RETEST úspešne zamestnal 7 svojich klientov.

Resocializované osoby platia za poskytované služby 100 korún denne, z toho 60 korún ide na stravu. Na dostavbu objektu prispel vlani nemalou sumou 997 tisíc korún aj Protidrogový fond. Napriek obmedzeným možnostiam fond podporuje RETEST aj tento rok, pričom poskytol 659 tisíc korún na úhradu prevádzkových nákladov (vykurovanie, vodné, stočné, potraviny).

Sumu 100 tisíc použije RETEST na pracovnú terapiu klientov a na zvýšenie ich fyzickej zdatnosti. Práve teraz dokončujú rekultiváciu vlastnej záhrady, ktorej časť bude okrasná a časť úžitková. V tej úžitkovej bude aj skleník, odkiaľ budú zásobovať kuchyňu čerstvou zeleninou.

Protidrogovému fondu patrí vďaka za pomoc mladým ľuďom, ktorí po tragických skúsenostiach s drogami sú odhodlaní zaradiť sa opäť do bežného života.

(fed)

Páčil sa vám článok?