Mestskí policajti chystajú simuláciu automobilového nárazu aj ukážku svojich vozidiel

25.9.2017

Zdroj: FB Mestská polícia

Páčil sa vám článok?

V nadväznosti na aktivity Európskeho týždňa mobility pripravuje Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy v spolupráci s autoškolou Marína špeciálnu akciu pre verejnosť, ale aj deti, ktorá sa bude konať v stredu 27. septembra.

Akcia Mestskej polície hlavného mesta SR Bratislavy v spolupráci s autoškolou Marína sa bude konať na parkovisku nákupného centra TESCO Extra na Panónskej ceste ( na ploche medzi predajňou automobilov IMPA a Tesco Extra, ale bližšie k Panónskej ceste). Podujatie je určené širokej verejnosti a odborníci na ňom poukážu na nebezpečenstvo hroziace chodcom pri náraze motorovým vozidlom. Zároveň budú pripravené aj praktické ukážky nárazov s poukázaním na časové limity, ktoré vodič potrebuje na bezpečné zastavenie vozidla pri určitej rýchlosti v prípadoch, že chodec náhle vkročí do jazdnej dráhy motorovému vozidlu.

Pred samotnými ukážkami mestskí policajti majú v čase od 10.00 hod. do 13.30 hod. pripravené na tejto ploche pre petržalských školákov mobilné dopravné ihrisko, na ktorom budú učiť žiakov k bezpečnému správaniu sa v cestnej premávke či už ako chodec alebo ako cyklista. Počas celého podujatia bude na mieste k dispozícii prezentácia ekologických vozidiel využívaných mestskou políciou a to elektovozidlá BMW, vozidlo poháňané stlačeným zemným plynom, elektrokolobežka a elektrický bicykel.

(ts, ars, ilustračné foto: abn)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie