V Záhorskej Bystrici pripravujú slávnosti vína

15.9.2017
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Na Námestí Rodiny v Záhorskej Bystrici v sobotu 23. septembra od 16.00 h ožijú dávne tradície vinárstva a hodovania v regióne.

Už po deviatykrát pozýva bratislavská mestská časť všetkých milovníkov vína, zábavy a stretnutí s priateľmi na tradičné podujatie Slávnosti vína.

Aj tohtoročné Slávnosti vína pripravili bohatú ponuku slovenských a zahraničných vín. „Výborné vína, lákavý program a jedinečná atmosféra sú charakteristické pre každý ročník slávností. Aj tento rok okrem skvelých vín ponúkneme aj možnosť spoznať tradičné spracovanie viniča a ochutnať gurmánske špeciality z nášho regiónu,“ informuje Jozef Krúpa, starosta Záhorskej Bystrice.

Pre deti je v spolupráci s Občianskym združením Hlas nádeje pripravený detský kútik s atrakciami a súťažami. Slávnosti vína spríjemní cimbalová hudba Dudíci a hudobná skupina Roc´hann s Bystričanom Frédericom Jacquom, ktorá cez hudobnú produkciu priblíži   francúzske Bretónsko. Návštevníci si budú môcť vyskúšať „prešovanie“ hrozna a ochutnať čerstvú hroznovú šťavu. Už tradičným sprievodným podujatím je obľúbená súťaž o najchutnejší Bystrický závin z kysnutého cesta.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?