Malokarpatský expres spojí najzaujímavejšie lokality v kraji

10.9.2017

Zdroj: ozahori.sk

Páčil sa vám článok?

Naprieč Malými Karpatmi k turisticky najzaujímavejším lokalitám v Bratislavskom kraji bude premávať Malokarpatský expres. Turistický autobus začne jazdiť od polovice mesiaca (15.9.) z Bratislavy cez Budmerice, Svätý Jur, Pezinok, Vinosady, Modru, Dubovú a Častú, so zachádzkami do Slovenského Grobu, Červeného Kameňa a na Zochovu chatu.

 Malokarpatský expres bude premávať každú sobotu a nedeľu, ako aj počas štátnych sviatkov. „Premávať bude trikrát za deň, takže cestujúci môžu navštíviť aj viacero cieľov súčasne. Či už kultúrno-historických, alebo vinársko-gastronomických," doplnila Forman. V nízkopodlažnom autobuse bude možná aj preprava bicyklov. Jednodňový cestovný lístok bude stáť šesť eur, dvojdňový desať eur, bezplatne sa môže odviesť návštevník s turistickou kartou Bratislava City Card.

Malokarpatský expres spojí zároveň dve tradičné vinobrania, a to račianske a modranské, ktoré sa budú konať od 15. do 17. septembra. O týždeň neskôr, teda od 22. do 24. septembra, privezie aj na vinobranie v Pezinku. Zapojí sa aj do Dní otvorených pivníc Malokarpatskej vínnej cesty (17.-18.11.) a na záver prevádzkovej sezóny aj Pezinských vianočných trhov (15.-17.12.)

TASR, foto: ozahori.sk

Páčil sa vám článok?