Pocta slobode: Na Devíne vystúpia slovenské a české hviezdy

7.8.2017
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Koncert Tribute to freedom, teda Pocta slobode, už budúci piatok ( 18.8.) po deviaty raz predstaví na bratislavskom hrade Devín legendy českej a slovenskej hudobnej scény.

Na hradnom pódiu sa na Devíne návštevníkom predstavia Fragile, Václav Neckář a Marie Rottrová. „Tribute to freedom, teda Pocta slobode na hrade Devín je už od roku 2009 jedným z kultúrnych vrcholov leta v regióne. Je tradíciou, že sa na ňom predstavujú tie najväčšie česko-slovenské hviezdy a inak tomu nebude ani budúci piatok 18. augusta. Návštevníkom hradu ponúknu to naj zo svojej tvorby slovenskí Fragile a druhú stranu rieky Morava zastúpi Václav Neckář a Marie Rottrová,“ predstavil podujatie predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Podujatie Tribute to freedom – Pocta slobode (fotografia z roku 2015) je slávnostným koncertom Bratislavského samosprávneho kraja k 49. výročiu okupácie Československa vojskami Varšavskej zmluvy, 73. výročiu SNP a k 28. výročiu pádu Železnej opony. Symbolicky sa každoročne usporadúva práve na hrade Devín, ktorý sa postupne stáva pamätným miestom pre demokraticky zmýšľajúcich občanov Slovenska. Koncert sa začne 18. 8. 2017 o 18.30 h.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?