Súťaž na Family Park v Petržalke už zverejnili

25.7.2017
0

Zdroj: BSK

Páčil sa vám článok?

Dokumenty na súťaž pre výber koncesionára na rodinný park („Family Park“) v Petržalke sú zverejnené na stránke Úradu pre verejné obstarávanie.

Ponuky na realizáciu a prevádzku k unikátnemu projektu “Výstavba a prevádzka rodinného parku, zábavno-náučného charakteru v Bratislavskom kraji“ môžu záujemcovia predkladať do 7. septembra 2017.

„Už počas dňa, keď sme vyhlasovali samotnú súťaž, sa na nás obrátili dve medzinárodné organizácie, ktoré v podobnej oblasti pôsobia, že majú o túto súťaž záujem, kde sme podmienky podľa zákona zverejnili a práve kvôli tomu medzinárodnému záujmu podnikáme konkrétne kroky. Vďaka investorovi a následne aj prevádzkarovi nájde župný pozemok zmysluplné využitie. Vznikne tu rodinný park s dennou kapacitou okolo dvetisíc návštevníkov a okrem vyžitia pre rodiny, ponúkne program aj žiakom škôl,“ povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Ponuky na realizáciu a prevádzku projektu môžu záujemcovia predkladať do 7. septembra 2017 do 9:00, nakoľko už o 13:00 hodine budú na Úrade BSK otvárané obálky s ponukami. Jednotlivé ponuky budú ohodnotené bodovaním podľa kritérií tak, ako je uvedené v popise súťaže. Aby portfólio záujemcov bolo čo najväčšie, tak v priebehu niekoľkých dní budú podmienky preložené aj do anglického jazyka. Prihlásiť sa môžu nielen domáci, ale aj zahraniční záujemcovia. Informácia o zadaní podlimitnej koncesie na investora-koncesionára, ktorý park vybuduje a 30 rokov sa oň bude starať, bola do Vestníka verejného obstarávania na zverejnenie odoslaná minulý týždeň.

Súťaž na vybudovanie Family parku, teda parku rodinného, zábavno-náučného charakteru, ktorého návrh schválili aj poslanci župného zastupiteľstva, spustil Bratislavský samosprávny kraj a súťažné podklady k projektu nájdu záujemcovia na stránke Úradu pre verejné obstarávanie. Od septembra tak župný pozemok na okraji bratislavskej Petržalky dostane  jasnejšie kontúry a verejnosť sa dozvie, ktorý koncesionár na základe súhlasu poslancov zastupiteľstva BSK získa tridsaťročný prenájom a prevádzku „Family parku“ na rozlohe deviatich hektárov, ale aj to aká bude koncepcia parku a v akom termíne by mohol byť sprístupnený verejnosti.

Bratislavský samosprávny kraj je majiteľom pozemkov na okraji Mestskej časti Bratislava – Petržalka od roku 2008. Práve aj jej zástupcovia takisto súhlasili s vybudovaním rodinného parku. S jeho vznikom rovnako súhlasilo aj 87% prítomných poslancov na pracovnom zastupiteľstve Bratislavského samosprávneho kraja 16. decembra 2016. Táto lokalita je aj v Územnom pláne Hlavného mesta SR – Bratislavy definovaná ako územie pre šport.

(ts, ars, foto: bsk)

Páčil sa vám článok?