Areál základnej školy na Pankúchovej ulici sa mení k lepšiemu

23.7.2017
0

Zdroj: FB Projekt Marsilius

Páčil sa vám článok?

Školský dvor a areál základnej školy na Pankúchovej ulici v Petržalke vyzeral v predchádzajúcich rokoch dosť nevábne. Aj vďaka iniciatíve občianskeho združenia Presadíme a Projektu Marsilius tu badať postupné zmeny k lepšiemu...

„Pred dvomi rokmi sme tu v rámci Projektu Marsilius s čestným hosťom, filmárom Jarom Vojtekom sadili platan, ktorý je na záberoch. Areál získal nedávno, prekvapenie, nové ihrisko, nový náter oplotenia, nový náter betónu z čias výstavby, kde možno dokonca vidieť v znaku maliara i motív zlatého rezu znovuobjaveného v renesancii," píše sa na stránke projektu, na ktorej bolo zverejnených aj niekoľko archívnych i aktuálnych fotografií (nájdete ich v našej fotogalérii).

„Podobná myšlienka je stále aktuálna, v boji s našimi neduhmi, ktoré sa prejavujú klimatickou zmenou (lebo s počasím ťažko súperiť...) je tento rok možné prihlásiť sa na beh či chôdzu v rámci akcie, dať včas dobrovoľný príspevok na účet a získať tak buď vstupenku na koncert v DK Lúky s témou riešenia konfliktov, potreby mieru alebo kúpiť si podiel na pár stromov, ktoré chceme tento rok vysadiť. Bežci a chodci sa môžu o ne starať a polievať, lebo nejde o symbol výsadby, ale skôr o vzťah a starostlivosť. Symbiózu medzi mikrokozmosom a makrokozmosom, ako by vraveli kedysi," uvádza sa na facebooku projektu Marsilius.

(ars, foto: facebook pm)

Páčil sa vám článok?