Bystrické malé hody odštartujú Kultúrne leto v Záhorskej Bystrici

20.6.2017
0
Bystrické malé hody odštartujú kultúrne leto v záhorskej bystrici - Hody ZB
Páčil sa vám článok?

Posledný júnový víkend sa na Námestí rodiny v Záhorskej Bystrici konajú Bystrické malé hody. Hodové slávnosti organizuje každoročne mestská časť pri príležitosti osláv patrónov Záhorskej Bystrice Petra a Pavla. Mestská časť tak spestrí Bystričanom a jej návštevníkom letný víkend zaujímavým programom, ktorý prenesie atmosféru Kultúrneho leta z centra mesta aj do jeho ostatných častí.

Slávnostné hodovanie začína už v piatok podvečer 23.6. premietaním filmovej rozprávky Spievaj v letnom kine na Námestí rodiny. Bystrické malé hody otvárajú v sobotu 24.6. programom hostia zo srbskej obce Báčsky Petrovec, detská hiphopová skupina Elastic a tanečné zoskupenie Old School Brothers so sólistom Miroslavom Žilkom. Svoje tanečné umenie predvedie aj šikovný psí tanečník v elegantnej dog dancing choreografii a zaspievajú aj talentované Bystričanky - sestry Alexandra a Ester Haňdiakové. V hlavnom večernom programe hostí zabaví klavirista Richard Rikkon s Bercom Baloghom a tanečné zoskupenie Dance Company. Český film Teória tigra, v hlavnej úlohe s Jiřím Bartoškom a Eliškou Balzerovou, premietaný pod holým nebom, ukončí slávnostný sobotňajší večer.

Počas slávnostnej nedele 25.6. si Bystričania pripomenú patrónov sv. Petra a Pavla na hodovej svätej omši. Od 14.00 h bude na športovom ihrisku pre labužníkov pripravený chutný hodový guláš. Gurmánske gulášové popoludnie okorení o 16:00 h futbalový zápas medzi MFK Slovan Záhorská Bystrica a ŠK Kaplna. Podvečer na Námestí Rodiny vystúpi skupina Pollák band zo Stupavy. Počas celého víkendu kultúrny program doplnia vyhľadávané sprievodné akcie - kolotoče, skákacie atrakcie či maľovanie na tvár a chutné občerstvenie.

(ts, ars, foto: abn)

        

Páčil sa vám článok?