Móda, koncerty, diskusie, výstavy či workshopy: Fakulta architektúry v znamení Urban Marketu

3.6.2017
0
Móda, koncerty, diskusie, výstavy či workshopy: fakulta architektúry v znamení urban marketu - urb2
Páčil sa vám článok?

Jar už je už síce skoro za nami, ale jarná edícia predajnej výstavy módy, šperkov a dizajnu pod názvom Urban Market odštartovala iba včera. Predajcovia sa predstavujú už tradične na pôde Fakulty architektúry STU (Námestie slobody) a toto je v poradí už ôsmy ročník akcie.

Návštevníci marketu majú možnosť si nakúpiť rôzne dizajnové oblečenie, doplnky a iné vychytávky. Čo sa týka značiek, čakajú na vás stálice, ale aj množstvo lokálnych väčších či menších značiek, ktoré budú mať na akcii svoju premiéru.

Každá edícia Urban Marketu sa nesie v príslušnej téme. Témou tohtoročného jarného vydania je práve Retrospektíva. Na štyroch poschodiach fakulty, ktorá je počas troch dní zmenená na kreatívno-predajnú komunitu, sa predstavuje viac ako 100 predajcov originálnej módy, doplnkov a dizajnu.

Nejde však zďaleka iba o predaj, niekto možno viac ocení sprievodný program. Užiť si môžete viaceré hudobné vystúpenia či inšpirovať sa na workshope. Dnes na Rooftop stage na streche fakulty vystúpi dvojica z formácie Bulp, minuloročný víťaz kategórie Objav roka ceny Radio_Head Awards. Poslednú hodinu sobotného programu vám spríjemní indie folk v podaní Genius Locci.

V rámci tvorivých dielní si dnes aj zajtra môžete vytvoriť a domov odniesť vlastný recyklovaný šperk. Ak vám je blízky svet fotografie, neváhajte si prísť vytvoriť vlastný fotografický portrét. To, akým kreatívnym spôsobom ho spracujete, je na vás. Ak ešte nepoznáte balanceboard, v rámci workshopu si ho môže prísť vyskúšať ktokoľvek. Táto „doska” je určená pre všetkých, či už pre zábavu alebo pre tréning športovcov, ktorí na nej trénujú svoju stabilitu. Nechýba ani premietanie filmov o architektúre a iné aktivitky.

Ak budete hladní, v ponuke je aj autentická food zóna, kde môžete ochutnať niečo z ponuky súčasného street foodu. Takže, či už si vyberiete niečo zo slovenskej kuchyne, vegánsku špecialitu alebo sa len osviežite lokálnou limonádou či vínom, je na vás.

Program bude trvať až do nedele večera a doplnia ho po oba dni záverečné afterparties.

Prvý deň zaklincujú svojou afterparty v Nu Spirite Nvmeri a DJskými setmi ich doplnia PPe DJs a Alan s Jurajom ako Purist DJ set. V sobotu bude dejiskom afterky znovu-otvorený Luna Bar, kde to rozprúdia čerství držitelia ceny Radio_Head Awards za Album roka skupina Billy Barman spolu s Emonoizboyz a Joe Trendym.

Urban Market je zároveň súčasťou každoročného festivalu Dni architektúry a dizajnu 2017, ktorý, ako napovedá názov, je oslavou architektúry, dizajnu a umenia.

(nc, Foto: FB Urban Market)

Páčil sa vám článok?