Aj Záhorská Bystrica pripravila tradičný majáles

27.4.2017
0
Aj záhorská bystrica pripravila tradičný majáles - ZB_stavanie_maja_2016
Páčil sa vám článok?

Záhorská Bystrica oslávi v nedeľu 30. apríla symbolickým stavaním mája silu prírody, života, ale aj krásy a zdravia miestnych žien. Majáles privíta návštevníkov Záhorskej Bystrice, či okolitých obcí tradičným ceremoniálom stavania mája, pestrým programom a občerstvením o 17.00 h na Námestí Rodiny v centre mestskej časti.

Miestny úrad spolu s Dobrovoľným hasičským zborom v Záhorskej Bystrici postavia v centre Námestia Rodiny tradičný máj. Pri tejto príležitosti bude pre návštevníkov všetkých vekových kategórií pripravený pestrý program. Detských návštevníkov zabaví vystúpenie kúzelníka Talostana, či Detský folklórny súbor Čečinka. Tvorivo a hravo budú môcť stráviť čas na majálese deti, ktoré sa zapoja do workshopu so sadením  byliniek. Počas programu budú k dispozícii skákacie hrady a obľúbené maľovanie na tvár. Podujatie spestrí spevom Spevácky zbor Bystričan a večer prítomným na počúvanie aj do tanca zahrá dychová hudba Častovanka. Ku kultúrnemu programu bude pripravené dobré jedlo a občerstvenie.

„Som rád, že sa nám darí dlhoročne udržiavať túto milú tradíciu a zvyky našich predkov. Stavanie mája je vyhľadávaným tradičným podujatím Záhorskej Bystrice, na ktorom sa stretávajú v príjemnej atmosfére Bystričania, ale aj čoraz viac návštevníkov z iných mestských častí a okolitých obcí,“ informuje Jozef Krúpa, starosta mestskej časti Záhorská Bystrica.

 

Program:

17:00 h                kúzelník Talostan

17:00 – 17:30 h   zdobenie mája stužkami

18:00 h                začiatok stavania Mája

18:00 h                detská folklórna skupina Čečinka

18:25 h                príhovor starostu Jozefa Krúpu                                      

18:30 h                Spevácky zbor Bystričan

19:00 h                Dychová hudba Častovanka

 

Sprievodné akcie: workshop - zasaď si svoju bylinku, skákacie atrakcie, maľovanie na tvár

(ars, foto: zb)

Páčil sa vám článok?