V Záhorskej Bystrici spustili kampaň za šetrenie energiou

22.4.2017
0
V záhorskej bystrici spustili kampaň za šetrenie energiou - zahorska
Páčil sa vám článok?

Svetový deň Zeme si v Záhorskej Bystrici pripomenuli spustením kampane Spolu šetríme energiu! Mestská časť tak včera oficiálne rozbehla dlhodobú kampaň, v ktorej motivuje obyvateľov k šetreniu energie a ohľaduplnému prístupu k svojmu okoliu a prírodnému prostrediu.

Deň Zeme si Záhorská Bystrica pripomína každoročne. Tohtoročnou kampaňou chce motivovať občanov k zodpovednému a šetriacemu prístupu priamo v ich domácnostiach. Ako hovorí kampaň, niekedy stačí málo, napríklad vypínať elektrospotrebiče odpojením od zdroja, pretože väčšina spotrebičov čerpá energiu aj v stand by režime, čiže aj vtedy, keď sú vypnuté. Preto mestská časť pristúpila k rozdávaniu nálepiek a letáčikov a iným formám informovania, ktoré budú pripomínať, že zodpovedným prístupom chránime prírodné prostredie, šetríme energiu a financie.

„Priamo na miestnom úrade separujeme odpad, použité batérie, dôsledne vypíname elektrospotrebiče a snažíme sa znižovať spotrebu elektrickej energie. Odmenou za zodpovedný prístup je, okrem šetrenia energie a financií, aj príjemný pocit, že každý z nás môže aj menšími zmenami správania prispieť k ochrane životného prostredia a prírodných zdrojov,“ informuje Jozef Krúpa, starosta Záhorskej Bystrice.

(ts, ms, Foto: zahorskabystrica.sk)

Páčil sa vám článok?