Nedeľa bude v Bratislave v znamení jarného Vegánskeho hodovania

16.3.2017
0
Nedeľa bude v bratislave v znamení jarného vegánskeho hodovania - 2015_STARA-TRZNICA_foto_Boris_Nemeth-1024x683
Páčil sa vám článok?

V nedeľu 19. marca sa v bratislavskej Starej tržnici bude konať prvý ročník nového podujatia Jarné Vegánske hody. Návštevníkom a návštevníčkam ponúkne výber vegánskych špecialít a kozmetiky, doplnenej o celodenný program s kuchárskymi show a prednáškami, ale aj ochutnávky virtuálnej reality z veľkochovov.

Jarné Vegánske hody nadväzujú na úspešné jesenné podujatie, ktoré už 8 rokov v Bratislave približuje ľuďom vegánske stravovanie. To neobsahuje žiadne živočíšne výrobky ako mäso, mlieko či vajcia a ponúka tak jedálniček, ktorý je ohľaduplný k zvieratám. Okrem toho má aj niekoľkonásobne menšiu uhlíkovú stopu a podľa odborníkov je tak cestou ako spomaliť klimatické zmeny. Okrem domácich či exotických vegánskych špecialít však podujatie ponúkne aj výber vegánskej kozmetiky netestovanej na zvieratách, kuchárske show v prevedení známych blogerov, či prednášky zo susedného Polska od Alicje Czerwinskej z organizácie Otwarte Klatki alebo Silvestra Vandrovca Špačka z českej organizácie Otevři Oči.

Návštevníci a návštevníčky si budú môcť siahnuť aj na najmodernejšie technológie a vďaka VR setu budú môcť priamo očami hospodárskych zvierat nahliadnuť za brány veľkochovov a jatiek, v ktorých tieto zvieratá trávia celý svoj život. Priamo na mieste sa následne budú môcť zoznámiť s možnosťami, ako túto situáciu zmeniť a pri tom si naďalej dopriavať chutné a výživné jedlá. Vstup na podujatie je tradične voľný a podujatie potrvá až do 22:00.

(ars, foto: abn)

Páčil sa vám článok?