Obete komunizmu si uctili aj pri Bráne slobody v Devíne

17.11.2016
0
Obete komunizmu si uctili aj pri bráne slobody v devíne - brana slobody
Páčil sa vám článok?

Pri pamätníku Brána slobody v Devíne si členovia Konfederácie politických väzňov Slovenska spolu s ďalšími účastníkmi uctili dnes obete komunistického režimu.

Celoslovenská pietna spomienka sa uskutočnila pri príležitosti štátneho sviatku Deň boja za slobodu a demokraciu. Za účasti Čestnej stráže a vojenskej hudby zástupcovia štátnej správy a samosprávy, ambasád i ďalších inštitúcií položili k pamätníku Brána slobody i novému pamätníku Antona Srholca približne 20 vencov.

Predseda konfederácie politických väzňov Peter Sandtner následne privítal členov vlády, veľvyslancov viacerých krajín, čestných hostí z Ústavu pamäti národa (ÚPN), cirkví, Bratislavy a jej mestských častí. 

Bratislavský primátor Ivo Nesrovnal upozornil, že zrušením komunistického extrémizmu sme nezlikvidovali extrémizmus, ktorý tu v iných formách stále existuje.  „Myslíme na tých 71-tisíc politických väzňov, ich príbuzných a mnohých ďalších občanov, ktorí tiež trpeli a boli rôzne diskriminovaní komunistickou mocou. Pamätajme, že sloboda nie je dar, ale treba sa o ňu starať,” uzavrel svoj príhovor predseda správnej rady ÚPN Ondrej Krajňák.

(TASR, Foto: FB BSK)

Páčil sa vám článok?