Na Tyršovom nábreží onedlho zakotví prvý pivovar na Dunaji

3.12.2014
0
Na tyršovom nábreží onedlho zakotví prvý pivovar na dunaji - pivovar1
Páčil sa vám článok?

Na Tyršovom nábreží v krátkom čase zakotví ojedinelé plavidlo - prvý minipivovar na vode v Európe Dunajský pivovar. Jeho súčasťou bude aj reštaurácia s kapacitou vyše 500 ľudí a 19 dvojlôžkových kajút pre vyše 40 osôb. Otvorenie Dunajského pivovaru je naplánované na 12. decembra 2014.

Variť sa tu bude pivo Patrón svetlý 11,5°, ktorý Bratislavčania poznajú z Patrónskeho pivovaru na Brnianskej ulici. „Okrem reštaurácie s výberom najlepších českých a slovenských jedál čaká hostí v našom pivovare najmä výroba vlastného piva Patrón. Prvá várka tohto nepasterizovaného piva bola uvarená už 3. októbra 2010 na Patrónke a trvalo celé štyri roky, kým si toto pivo konečne vychutnáte priamo na Dunaji,“ sľubujú majitelia.

Za Dunajským pivovarom aj Patrónskym pivovarom je developerská spoločnosť GREEFIN Group, a.s., ktorá doteraz realizovala výstavbu v Bernolákove, vo Veľkom Bieli a na Čiernej vode. Aktuálne je za výstavbou bytového domu PUNTA vo Vrakuni a pripravuje výstavbu bytového komplexu HEAVEN HOUSE na Kazanskej ulici.

V lete sľubujú v Dunajskom pivovare na Tyršovom nábreží viacero atrakcií, či už pôjde o prepravu loďkami, alebo chladiace kade sundeck priamo na streche pivovaru.

Plávajúci Dunajský pivovar v týchto dňoch dokončujú v Novom prístavisku vo Vlčom hrdle. Kotviť by mal na Tyršovom nábreží oproti detskému ihrisku. Priplávať k petržalskému brehu by malo plavidlo už v najbližších dňoch.

(brn)
Foto: Dunajský pivovar

Páčil sa vám článok?