Leto v Dúbravke alebo kam za oddychom

27.6.2014
0
Leto v dúbravke alebo kam za oddychom - rosnicka
Páčil sa vám článok?

Začiatok letných prázdnin sa blíži, a preto som sa rozhodla zmapovať, aké možnosti aktívneho trávenia času majú obyvatelia Dúbravky.

Kúpalisko Rosnička:

Ponúka tri bazény, pre všetky vekové skupiny, trojdráhovú šmykľavku, udržiavané trávnaté plochy, pieskové ihriská a tiež ihrisko pre najmenších. Návštevníci sa môžu občerstviť v bufetoch alebo v reštaurácii. Je to kúpalisko, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani v dovolenkových destináciách. Dokazuje to i veľká návštevnosť napriek trochu vyššej cene - 3,60 €.

Cyklotrasa:

Pre milovníkov terénnej cyklistiky odporúčam žltou farbou značenú trasu Dúbravka – Strmé sady – Pod Devínskou Kobylou. Dĺžka trasy je 4,7 km s možnosťou napojenia na zelenú a modrú trasu. Trasa bola vybudovaná s finančnou pomocou BSK, je výborne vyznačená a vedie krásnym prostredím cez európsku chránenú oblasť. Trasa vedie z Dúbravky cez Devínsku Novú Ves do Devína. Presný popis so všetkými podrobnosťami nájdete na webstránke cyklotrasa.oma.sk/8022

FK CRA: Bowling bar

Starý futbalový štadión – ale starý iba názvom a históriou. Štadión je krásne udržiavaný a využívaný. Noví nadšenci futbalu, ale i iných športov sú tu s radosťou vítaní. Súčasťou areálu sú mnohé športové aktivity ako bowling, bedminton, stolný tenis, krytý tenisový kurt. V priestoroch je možné usporadúvať podnikové akcie alebo rodinné oslavy. Občerstvenie je bufetové.

Dúbravské tenisové centrum – Lysákova ulica

V tomto areáli je 13 tenisových kurtov, otvorených aj krytých, multifunkčné ihrisko s umelým trávnatým povrchom, ihrisko na beachvolejbal, bežecká dráha, detské ihrisko. V lete sa tu organizujú tenisové turnaje. Občerstvenie je bufetového typu, bez stravy, ale neďaleko sú k dispozícii reštaurácie.

Park Družba:

Park, ktorý bol sčasti revitalizovaný pred 8 rokmi, je situovaný pri ZŠ Beňovského. Je predurčený na oddychovú prechádzku v tieni stromov s dostatkom lavičiek pre mamičky a starších občanov, ale svoje miesto si tu vedia nájsť aj malí cyklisti či futbalisti. Súčasťou parku je aj detské ihrisko, tenisové kurty a bufet s občerstvením. Na svoju rekonštrukciu čaká ešte hokejbalové ihrisko.

Park Pekníčka:

Park, ktorý prešiel svojou obnovou pred 12 rokmi, je vhodný najmä pre mladých Dúbravčanov – detské ihrisko, ihriská pre basketbal, volejbal, tenis či hokejbal. Je tu aj dráha pre korčuliarov. Návštevníci sa môžu osviežiť v pitných fontánkach. Vzhľadom na veľkú návštevnosť, je nedostatkom chýbajúci bufet a sociálne zariadenie, preto v súčasnosti návštevníci využívajú len prenosné WC.

Športový areál Harmincova:

Za zimným štadiónom nedávno vyrástol nový športový areál s ihriskom s umelou trávou, ihriskom na basketbal, hokejbal a ako doplnok aj s detským ihriskom. V areáli je športová hala a v blízkosti dopravné ihrisko. Hlad a smäd zaženiete v reštaurácii na zimnom štadióne.

O ďalších možnostiach, ako je napríklad prechádzka lesom (Devínska Kobyla, Dúbravská hlavica), návšteva novootvorenej delostreleckej kaverny, atď. sa dozviete viac na stránke www.dubravcan.sk

Na záver by som rada pripomenula, že množstvo ďalších športovísk alebo parkov na území Dúbravky mohlo byť revitalizovaných z fondov EÚ. Je škoda, že mestská časť za posledných 7 rokov nevyužila ani jednu z možností, a preto verím, že sa to v najbližšom období zmení a Dúbravka bude pre obyvateľov ešte krajšia.

Mgr. Zdenka Zaťovičová, poslankyňa mestskej časti Dúbravka


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?