Na Viedenskej ceste je obnovená zastávka Viedenskej električky

24.6.2014
0
Na viedenskej ceste je obnovená zastávka viedenskej električky - zastavka_viedenska1
Páčil sa vám článok?

V sobotu 21. júna 2014 skupina nadšencov z Klubu priateľov mestskej hromadnej a regionálnej dopravy a Bratislavského okrášľovacieho spolku obnovila pôvodnú zastávku Viedenskej električky, ktorá zostala zachovaná na Viedenskej ceste. Desiatky rokov bola ukrytá pod vrstvou zeminy, viditeľný bol len jej oporný múr zo strany Sadu Janka Kráľa.

Zásluhu na obnovení pôvodnej zastávky Viedenskej električky má predseda klubu Michal Milata. „Z pôvodnej zastávky električky sa nám zachovala historická dlažba, ale aj pôvodný oporný múr. Pri príležitosti 100. výročia začatia premávky dráhy Prešporok – Viedeň sme sa rozhodli zastávku nielen obnoviť, ale aj doplniť o lavičku a cyklostojan. Chceme, aby sa z tohto miesta stal turisticko-oddychový bod pre peších a cyklistov,“ uviedol Milata.

Odkopanie a vyčistenie pôvodnej zastávky bolo len prvou fázou jej obnovy. Ako potvrdil Michal Milata, radi by obnovili poslednú zachovanú zastávku Viedenskej električky do čo najvernejšej podoby spred 100 rokov.

Nápomocný pri obnove zastávky bol aj Dopravný podnik Bratislava, a.s., ktorý tu pri tejto príležitosti zriadil zastávku autobusovej linky MHD č. 82 so symbolickým názvom Viedenská električka. Zastávka je na znamenie a umožní vhodné dopravné spojenie návštevníkom Sadu Janka Kráľa, reštaurácie Au Café či letnej Magio pláže na Tyršovom nábreží. Linka č. 82 jazdí spod Mosta SNP (Nový most) na zastávku Sad Janka Kráľa pri Divadle Aréna a späť.

(ado)
Foto - Radoslav Števčík


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?