V areáli hradu Devín sa pasú ovce

29.5.2014
0
V areáli hradu devín sa pasú ovce - ovce
Páčil sa vám článok?

V areáli hradu Devín sa od polovice mája pasú ovce. Ide o spoločný projekt Múzea mesta Bratislavy a Bratislavského regionálneho ochranárskeho združenia, ktorého cieľom je obnova cenných lesostepných lokalít.

Ide o súčasť projektu NATURA 2000 Bratislava, ktorého cieľom je zachovať najcennejšie prírodné biotopy, rastliny a živočíchy európskeho významu v okolí Bratislavy. Ovce sa už pasú v národných prírodných rezerváciách Devínska Kobyla a Šúr.

Trávnaté plochy v areáli hradu budú udržiavané pasením oviec, bez nutnosti celoplošného kosenia pomocou mechanizmov. Návštevníci majú možnosť vidieť od mája do októbra 2014 stádo ôsmich oviec. Pastva prebieha v rámci pevných ohrád, tvorených agátovými kolmi a kovovým uzlovým pletivom. Oživenie hradu ovcami je atrakciou, ktorá prispieva aj k podpore neformálneho vzdelávacieho programu Kto boli Slovania a kde sa vzali?

(mmb)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?