V Záhorskej Bystrici majú nové pitné fontánky

28.10.2013
0
V záhorskej bystrici majú nové pitné fontánky - bvs_zahorska_fontanka
Páčil sa vám článok?

V Záhorskej Bystrici majú novú pitnú fontánku. V rámci Slávnosti vína, ktoré sa koná tradične na konci septembra, tu Bratislavská vodárenská spoločnosť, a.s., uviedla do prevádzky novú verejnú pitnú fontánku.

Pitná fontánka je umiestnená na Námestí rodiny. Je unikátna aj v tom, že ju umelecky stvárnil akademický sochár Vít Bojňanský. Toto miesto oživil odliatkom malého vtáčika.

„Ak sa hovorí, že vo víne je pravda, tak voda prináša život. Na to, aby sme mohli hovoriť pravdu, musíme žiť. Voda je, samozrejme, oveľa dôležitejšia ako víno, pretože je potrebná ku každodennému životu,“ povedal starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa. „Otvorenie fontánky zatraktívnilo Námestie rodiny a vytvorilo nový oddychový priestor pre rodiny s deťmi,“ dodal.

Pitnú fontánku pre mesto Záhorská Bystrica darovala Bratislavská vodárenská spoločnosť. „Už tretí rok inštalujeme pitné fontánky do škôl. Tento rok okrem fontánky na námestí v Záhorskej Bystrici budeme otvárať aj pitnú fontánku v miestnej škole. Som rád, že sme z interiéru prešli aj do exteriéru a môžeme dať do prevádzku fontánky aj na tomto námestí,“ uviedol obchodný riaditeľ BVS, a.s., Boris Gregor.

BVS plánuje dať do konca novembra do prevádzky 8 pitných fontánok v školských zariadeniach.

(bvs)

Páčil sa vám článok?