V Bratislave je pozorovateľňa vtáctva

10.10.2013
0
V bratislave je pozorovateľňa vtáctva - pozorovatelna_vtactva
Páčil sa vám článok?

Mestské lesy v Bratislave spoločne so spoločnosťou Watching.sk postavili v Bratislave unikátnu pozorovateľňu vtáctva. Nachádza sa neďaleko Partizánskej lúky a bude súčasťou ornitologického náučného chodníka.

Pozostáva z drevenej zásteny s otvormi na pozeranie a kŕmidiel pre vtáky, umiestnených v krátkej vzdialenosti pred otvormi. Kŕmidlá lákajú vtáctvo žijúce v okolitých lesoch a stena zabezpečuje, že ich návštevníci svojím pohybom príliš nevyrušujú.

Ľudia sem budú môcť chodiť počas celého roka buď individuálne alebo v spoločnosti profesionálnych ornitológov, ktorí im vysvetlia, aké vtáky sa tu vyskytujú, ako ich odlíšiť či spoznať ich spev a určite pridajú aj zopár zaujímavých poznámok o ich živote. Pozorovateľňu môžu navštíviť aj organizované školské či iné skupiny.

Unikátna pozorovateľňa vtáctva v Bratislavskom lesoparku bude pre verejnosť otvorená v sobotu 12. a v nedeľu 13. októbra 2013 od 10.00 do 16.00 h. V jej priestoroch bude počas tohto víkendu zabezpečený aj odborný ornitologický výklad a na pozorovanie budú k dispozícii aj ďalekohľady.

(brn)

Páčil sa vám článok?