Chodník dopláca na neschopnosť úradníkov

8.10.2013
0
Chodník dopláca na neschopnosť úradníkov - chodnik_morava
Páčil sa vám článok?

„Cesta nikomu nepatrí, neviem, ako to riešiť“ to je odpoveď úradníkov, ktorá asi každého „vytočí“. Za štvrťstoročie sme si na Slovensku vybudovali byrokratický moloch, ktorý paradoxne zabetónoval zúfalý stav neadresnosti a neporiadku v komunálnych veciach.

Išla som na prechádzku s deťmi nivou Moravy po náučnom chodníku pod národnou kultúrnou pamiatkou hradom Devín, kde ma aj dva mesiace po povodniach miesto asfaltového chodníka, ktorý slúži ako promenáda pre turistov a ako vyhľadávaný cyklochodník medzi Devínskou Novou Vsou a Devínom, privítal najmenej 20 centimetrov hrubý súvislý nános bahna na chodníku v dĺžke asi jeden kilometer. Pôvodný asfaltový povrch ani nevidno.

Začala som konať, najprv som telefonovala starostke Devína, po jej výhovorkách, že im cesta nepatrí, nasledoval magistrát, kde tiež argumentovali, že im to nepatrí.

Štvrťstoročie tu živíme úradníkov župy, mestá, magistrát, mestské časti, primátorov, starostov, hovorcov, prednostov... akosi máme veľa úradníkov a málo robotníkov na prácu v meste!

Mňa nezaujíma, pod koho tento úsek cesty patrí, mňa ako občana a platcu daní trápi, že nie ste schopní vyčistiť kilometrový úsek turisticky atratívnej lokality od bahna, nie ste schopní za desaťročia doriešiť vysporiadanie každej cesty, chodníka či námestia v tomto meste, aby som ja, občan, vedel, komu adresovať výhrady a požiadavky v prípade potreby. Chcem vedieť, kto za čo zodpovedá a ako sa budú nedostatky riešiť! A očakávam, že nájdete pár stovák eur a očistíte cestu od bahna.

Už roky sa rozpráva o reforme samosprávy, Bratislave by menej úradníkov a mestských častí len prospelo. Snáď sa väčšej adresnosti a poriadku v meste raz dožijeme aj my, aby sme neboli odkázaní na trápne výhovorky miesto snahy riešiť problém.

Diana Gabrišová, Bratislava
LIST ČITATEĽA


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?