Najväčšia zelená plocha v Dúbravke je ohrozená výstavbou

12.9.2013
0
Najväčšia zelená plocha v dúbravke je ohrozená výstavbou - pod_zahradami1
Páčil sa vám článok?

Občianske združenie (OZ) Za vytvorenie parku Pod záhradami je zásadne proti výstavbe v tejto lokalite bratislavskej Dúbravky. Tiež je proti zámene pozemkov parčíka na Belopotockého ulici v bratislavskom Starom Meste za pozemky na výstavbu na spomínanej dúbravskej zelenej ploche.

"Tento bod zámeny pozemkov bol už štyrikrát na programe miestneho zastupiteľstva Dúbravky, z toho dvakrát ho poslanci zamietli a dvakrát bol stiahnutý z programu. Aj preto, že tento návrh neschválili komisie miestneho úradu. To sa doteraz nestalo a preto nám nie je jasné, prečo by malo o tom opäť rokovať zastupiteľstvo 17. septembra. Najmä keď petíciu proti tejto výstavbe na najväčšej voľnej zelenej ploche v centre našej mestskej časti podpísalo už asi 1700 občanov," konštatovala na dnešnej tlačovej konferencii Lucia Toperczerová z OZ.

V lukratívnej časti Dúbravky developér vraj plánuje v päť- a deväťpodlažných objektoch postaviť 140 bytov. Podľa ďalšieho člena OZ Martina Goliana Dúbravka ich nepotrebuje, pretože aj teraz sú v nej voľné a nepredané nové byty. V lokalite Pod záhradami sú desiatky zdravých listnatých stromov a veľká trávnatá plocha aj so svahom, kde sa v zime deti ako na jedinej v Dúbravke medzi panelákmi môžu sánkovať či lyžovať. OZ tam chce organizačne aj finančne pomôcť pri výstavbe centrálneho parku. Okrem toho navrhuje v Dúbravke iné lokality na výstavbu.

Plánovaná výstavba na Belopotockého ulici v parčíku pri Slovenskom rozhlase je dlhoročná výstavbová kauza prerušená na základe protestov v okolí bývajúcich Bratislavčanov. Tento parčík v centre hlavného mesta je v súčasnosti ohradený a výstavba v ňom pozastavená z dôvodu návrhu zámeny za pozemky v spomínanej dúbravskej lokalite. Jeho schválením sa na žiadosť bratislavského magistrátu budú opäť zaoberať poslanci Dúbravky na septembrovom zasadnutí miestneho zastupiteľstva.

"Na toto zastupiteľstvo chceme prísť a ak tento bod bude v programe, prihlásime sa do diskusie," dodali zástupcovia OZ.

(TASR)

Páčil sa vám článok?