Začína sa konečne éra dostupných nájomných bytov?

9.4.2012
0
Začína sa konečne éra dostupných nájomných bytov? - Cubicon
Páčil sa vám článok?

Pár desiatok doteraz nepredaných bytov v Cubicone v Mlynskej doline ide do prenájmu. Majiteľ, spoločnosť Hamilton Group, ich všetky kompletne zariadila a ponúkla na prenájom. K dispozícii sú 1-, 2- aj 3-izbové byty, pričom majiteľ tvrdí, že nájomné bude na bratislavské pomery veľmi konkurencieschopné.

„Nemá zmysel držať nepredané byty a čakať na kupcov. Je dosť ľudí, ktorí potrebujú bývať, ale nevedia, alebo sa nechcú zaväzovať na dlhoročnú hypotéku. Ponúkame im riešenie, ktoré je doslova na kľúč - kompletne zariadený byt so štandardnou zmluvou o prenájme. A máme solídny ohlas," povedal výkonný riaditeľ Hamilton Group Jeremy Cristau.

Je otázne, či budú tento príklad nasledovať aj iní bratislavskí developeri, ktorí majú množstvo nepredaných bytov po celej Bratislave. Doteraz sme totiž na takéto riešenia neboli zvyknutí. Podľa Hamilton Group je kvalitný prenájom rovnako dobrý, aj keď, samozrejme, trochu dlhší biznis ako predaje. Spoločnosť sa spolieha na dobrú polohu a kvalitné služby, ktoré Cubicon ponúka.

„Kto má problém s bývaním? Najmä mladí ľudia a mladé rodiny s deťmi. V Cubicone nájdu nielen dobrú polohu a vynikajúcu dostupnosť do centra a iných dôležitých uzlov, ale aj služby, ktoré mladá rodina potrebuje. Prakticky suchou nohou chodíte nakupovať. Prechádza v lese je na dosah. A k dispozícii máte aj detské zábavné centrum, ktoré deti milujú," povedal J. Cristau a dodal, že predpokladom na úspech je aj férová cena a normálne podmienky pre nájomníka.

„Podstatné je, že byt je kompletne a nanovo zariadený. Nie luxusne, ale veľmi vkusne a zmyslupne. A rovnako tak je podstatné, že je za férovú cenu. Keď dodržíte tieto pravidlá, nájdete zákazníkov, ktorí to ocenia," dodal Jeremy Cristau.

(dr)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?