V zoologickej záhrade včera oslavovali Deň vtáctva

3.4.2012
0
V zoologickej záhrade včera oslavovali deň vtáctva - Zoo pstrosy
Páčil sa vám článok?

Bratislavská zoologická záhrada včera oslavovala Deň vtáctva. Vidieť, ako sa kŕmia belane tundrové, spoznávať zvuky jednotlivých druhov vtákov alebo si vystrihnúť a vyfarbiť masku sovy dnes mohli všetci návštevníci. Chlapcov a dievčatá najviac zaujali plameniaky.

Pre návštevníkov zoologická záhrada pripravila aj interaktívne hry a deti sa mohli zapojiť do kvízu, čo je naj vo zvieracej ríši. Okrem toho videli ukážky preparátov ako lebky, vajíčka či pierka a dozvedeli sa rôzne zaujímavosti zo zvieracej ríše. Miroslava Sojáková zo Zoo Bratislava zase deťom priblížila, ako sa kŕmi emu hnedý, belaňa tundrová a plameniak ružový. "Deti zaujímalo, čím sa zvieratká živia. Ukazovali sme im stravu aj rôzne obrázky," dodala pre TASR s tým, že malých návštevníkov vždy najviac upútajú šelmy, šimpanzy, žirafy a iné exotické zvieratá.

Organizácia Ochrana dravcov na Slovensku dnes zároveň odhalila informačný panel k projektu na ochranu sokola rároha. "Je považovaný za jeden z najohrozenejších druhov nielen na území Slovenska, ale aj v celej strednej Európe," priblížila Lucia Dojčová z Ochrany dravcov na Slovensku s tým, že projekt sa realizuje okrem Slovenska aj v Rumunsku, Bulharsku a Maďarsku a podporila ho aj Európska komisia. Návštevníci zároveň mohli vidieť krúžky, ktorými sa dravce označujú, či búdky a hniezda, ktoré sa inštalujú ako náhradné hniezdne príležitosti.

"Nevídam plameniaky veľmi často a nevedela som, že malé plameniaky sa vozia na chrbte toho veľkého. To sa mi veľmi páčilo," povedala pre TASR návštevníčka Norika. Lenka si zase užila prednášky a dozvedela sa zaujímavé informácie o tom, čo je vo vtáčej ríši naj.

Zoologická záhrada organizuje Deň vtáctva každý rok. Ten dnešný trval od 14.00 do 17.00 h.

(TASR)

Páčil sa vám článok?