Problémom je nevšímavosť a nezáujem úradníkov

22.3.2012
0
Páčil sa vám článok?

Som z generácie, ktorá si hovorí, že „zadarmo ťa nikto ani do zadku nekopne"! Už dlho ma o opaku tejto vety presviedčajú Bratislavské noviny... Dostávajú sa k nám zadarmo a sú zaujímavé nielen obsahom, ale aj nápaditými myšlienkami.

Vo štvrtok 8. marca 2012 som si prečítala článok o električkovej zástavke OD Saratov. Pýtam sa, musí to byť takto schátrané bez opráv a čistoty? Kde sú naši poslanci, nebývajú v Dúbravke? Nechodia okolo?

S rodinou bývame v Dúbravke už 40 rokov a vieme, ako sa postupne budovala, rástla, zveľaďovala. O to viac mrzí pohľad na zničené nielen budovy a cesty, ale aj neporiadok a stále sa zväčšujúci chaos v nápisoch na budovách už neexistujúcich firiem.

Je veľmi smutný pohľad na zdevastovanú kedysi kvalitnú a prosperujúcu pekáreň. Bola vybudovaná priama cesta do mesta, a tak sa vandalom umožnilo kradnúť hlavne vnútri bez rizika, že ich niekto vyruší. Taký krásny areál stojí len-len. A pýtam sa každého funkcionára, teraz už po voľbách aj nového... „nosíte ružové okuliare"?

Cesta na Chrobákovej ulici je s dierou pri kanálovom poklope zahataná kamením a pri vychádzaní z ulice neprehľadná pre vysoký porast - chýba pokračovanie chodníka a označenie priechod pre chodcov. Cesta láka k veľkej rýchlosti a stáva sa nebezpečnou!

Krajčírstvo, vedľa psí salón, vraj sú odsťahovaní už dávno. Skúste vypátrať, prečo namaľovaný nápis z múra už nezlikvidovali? Viete, že to nebudete mať ľahké? Aj som sa snažila o nápravu telefonátom na miestny úrad a, čuduj sa svete, dostala som odpoveď pani, to musíte volať na... Nemusím! Nie som zamestnanec miestneho úradu a nemám záväzok voličom a obyvateľom Dúbravky!

Niekedy najkrajšie sídlisko v Bratislave nemá dnes bezbariérovú ani jednu poštu. Nemá ani „rýchlodráhu" do Petržalky (ako z Rače linka č. 59) a v nemocnici na Antolskej ulici sa robí od 7.00 h. O koľkej musí zamestnanec nemocnice cestovať MHD, ak má nastúpiť načas? Skúste trikrát prestupovať! Stopnite si čas! Zamestnanci nemocnice či chcú, či nechcú, musia cestovať osobnými autami a obsadzovať miesta na parkoviskách po celý deň! To nie je začarovaný kruh, to je nevšímavosť a nezáujem!

Marta Pastoriková, Dúbravka
LIST ČITATEĽA


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?