Devínčanom chýbajú služby, zobrali im bankomat

31.1.2012
0
Páčil sa vám článok?

V bratislavskej mestskej časti Devín si občania dostatok služieb pochvaľovať nemôžu. Majú tu len jedny malé potraviny a nedávno im zobrali aj bankomat, jednu z posledných služieb, ktorá tam bola. V Devíne nie je okrem pošty takmer nič, povedala pre TASR starostka Ľubica Kolková.

"Mali sme množstvo rokovaní s obchodnými reťazcami, ktorých výsledkom vždy bolo, že sa im investícia nevráti," vysvetlila starostka. Mestská časť s približne 1100 obyvateľmi navyše nemá priestory, v ktorých by potraviny mohli byť. "Museli by teda ísť do prenájmu a náklady by sa im takto zvýšili," dodala Kolková. Potraviny v malých mestských častiach sú podľa nej často v červených číslach, a to aj napriek tomu, že nesídlia v prenajatých priestoroch a samosprávy majú väčší počet obyvateľov.

Do najbližších potravín v Devínskej Novej Vsi majú Devínčania asi päť kilometrov, mestskou hromadnou dopravou im to trvá 15 až 20 minút. Devínčan Martin si už na nákupy v meste zvykol. "Vždy si urobíme väčší nákup raz za týždeň, drobnosti nakúpime v miestnych potravinách," hovorí.

Devínčania, ktorí pracujú v meste, si tak zväčša nakúpia cestou domov. "Problém majú seniori, ktorí do mesta veľmi nechodia," opísala situáciu starostka. Zároveň dúfa, že čoskoro sa situácia v mestskej časti zlepší.

Devín bol pričlenený k Bratislave v roku 1946. S hlavným mestom ho spájajú dve komunikácie - Devínska cesta juhovýchodným smerom do Karlovej Vsi a severozápadným smerom do Devínskej Novej Vsi. V obci sa nachádza národná kultúrna pamiatka - hrad Devín.

(TASR)

Páčil sa vám článok?