Inštitút na Mokrohájskej má nové herne

17.12.2011
0
Páčil sa vám článok?

Od štvrtka 15. decembra 2011 pribudnú v Inštitúte pre pracovnú rehabilitáciu zdravotne postihnutých na Mokrohájskej ulici 1 dve vynovené herne, ktoré im ako vianočný darček vymaľovala a zariadila spoločnosť J&T Real Estate.

Inštitút pre pracovnú rehabilitáciu je na Slovensku jedinečné zariadenie, ktoré pripravuje zdravotne postihnutých z celého Slovenska na zamestnanie. Patrí medzi rozpočtové organizácie ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny a už 47 rokov pomáha integrovať sa ľuďom so zdravotným postihnutím do spoločnosti.

Súčasťou inštitútu je aj Stredná odborná škola pre žiakov s telesným postihnutím. Cieľom školy je poskytnúť im kvalitné odborné vzdelávanie v príslušnom študijnom alebo učebnom odbore. Poskytuje vzdelávanie v troj- a štvorročných odboroch a v dvojročných nadstavbových odboroch. Podľa prieskumov sa do pracovného procesu zaradilo 45 percent absolventov školy a 24 percent pokračuje vo vzdelávaní.

V dvoch vynovených herniach budú mať klienti Inštitútu pre pracovnú rehabilitáciu k dispozícii nové hracie stoly, rôzne spoločenské hry, sedacie vaky a nábytok.

(brn)

Páčil sa vám článok?