Zlodeji kradnú už aj hračky a misky pre psov

28.10.2011
0
Páčil sa vám článok?

Nedávno som si našla znovu poškodenú a vykradnutú chatu, ktorú aj so záhradou mám v lokalite Dolné Krčace v Karlovej Vsi. Diera v plote, rozstrihnuté pletivo, poškodený zámok, v chate veľký neporiadok, všetko rozhádzané!

Keďže zlodeji ma navštevujú už pravidelne, nič cenné som tam nemala. Ukradli však aj tie bežné veci, ktoré potrebujem pri práci. Najviac ma však nešokovalo to, že ukradli topánky, orechy, tašku, hygienické potreby, ale to, že môjmu psovi ukradli jeho hračky, misky na vodu a jedlo, hrebeň a kefu na čistenie srsti!?

Za posledných desať rokov mi zlodeji pokradli všeličo, ale psie veci prvý raz. Políciu volám pravidelne. Sú veľmi ochotní, hneď prídu, vidia, popíšu, ale ich právomoc je obmedzená, a tak mi nevedia pomôcť. V Horných a Dolných Krčaciach je veľa opustených chát a záhrad, kde sú bezdomovci a so sebou majú aj psov.

Okrem toho, že nás záhradkárov, ktorí tam ešte chodíme, neustále vykrádajú, poškodzujú nám aj ploty, zámky na chatách a kradnú nám pitnú vodu, za ktorú platíme. Navyše kradnú aj úrodu. Tento rok obrali celé stromy čerešní a sliviek. Potom ich chodili predávať, aby sa mohli opíjať a ďalej kradnúť. Keby chcel niekto vidieť tie miesta, kde sa usadili bezdomovci, v nemom úžase by „obdivoval" množstvo odpadu, ktorý sem navláčia z kontajnerov.

V chatovej oblasti za posledné štyri roky ubudli mačky a pribudli potkany. Odpad je voľne rozhádzaný, kto chce, môže to vidieť v kríkoch pri ceste od Meteorologického ústavu. Nedávno sme podpísali petíciu, ale nič sa nezmenilo, akurát práve Meteorologický ústav dal vyčistiť svoje okolie, ktoré je pri vstupe do lesa k Dolným Krčaciam.

Anna Podmanická, Dúbravka
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?