Petržalčania dobrovoľne upratovali svoje okolie

7.10.2011
0
Páčil sa vám článok?

V rámci Medzinárodného roka dobrovoľníkov a počas Dní dobrovoľníkov 2011 sa aj v Petržalke uskutočnili aktivity pre verejnosť.

Mestská časť za aktívnej spolupráce Bratislavského regionálneho ochranárskeho združenia BROZ vybrala na 23. a 24. septembra 2011 tri lokality 4. stupňa ochrany, kde dobrovoľníci mohli pomôcť vyčistiť územie od odpadkov.

V piatok prišlo do chráneného areálu Chorvátskeho ramena 54 dobrovoľníkov - žiakov ZŠ Turnianska, zamestnancov Miestneho úradu Petržalka a firemných dobrovoľníkov zo spoločnosti IBM Slovensko. V sobotu sa stretlo až 56 dobrovoľníkov. Okrem pracovníkov petržalského miestneho úradu upratovali v areáloch Hrabiny a Soví les aj obyvatelia z rôznych častí Petržalky aj záujemcovia z Ružinova, Rusoviec, Malaciek, Veľkého Krtíša, Košíc, Bieloruského Minska, zo Srbskej Vojvodiny či z talianskeho Neapolu.

Podujatie na pomoc prírode v chránených areáloch oslovilo rôzne občianske združenia. INEX Slovakia, Integrasa, KJDS, zamestnancov Kraft foods, ZSE - Distribúcia, Dekret, Orange Slovensko, Jazykový ústav SAV, S - ITS, Slov-Air, Ekonomická univerzita, OÚ Bratislava.

Najčastejším druhom odpadu boli plastové a sklené fľaše či plechovky od nápojov, potravinové obaly, stavebný a bytový odpad, pneumatiky a staré oblečenie.

(brn)
Páčil sa vám článok?