O Račianskom mýte rozhodnú samotní občania

14.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Diskusia o budúcej podobe parku na Račianskom mýte pokračuje. Novomestská samospráva hovorila naposledy s obyvateľmi v sobotu 10. septembra priamo na mieste budúcich zmien.

Iniciatíva nadväzuje na minuloročné stretnutie s občanmi, ktoré zorganizoval starosta Nového Mesta Rudolf Kusý ešte ako miestny poslanec. „Park na Račianskom mýte je mojou srdcovou záležitosťou. Jeho dnešná podoba je pre mňa i pre obyvateľov, ktorí ho pravidelne navštevujú, neprijateľná. Preto sme sa rozhodli ísť do projektu revitalizácie parku," povedal starosta.

Počas minulého roku miestna samospráva zozbierala návrhy od občanov a na ich základe vznikli architektonické štúdie. Pripravili ich študenti Fakulty architektúry Slovenskej technickej univerzity v Bratislave vedení architektom Mariánom Malovaným. Výsledkom je dvanásť návrhov, z ktorých vyberú šesť a predstavia ich verejnosti. Niektoré z odvážnejších návrhov hovoria napríklad o možnosti hrať v parku minigolf, prípadne postaviť tam vyhliadkovú vežu.

Obyvatelia z okolia Račianskeho mýta už dávnejšie iniciovali petíciu za revitalizáciu tamojšieho parku. Žiadali v nej samosprávu, aby v spolupráci s verejnosťou obnovila zanedbaný park na Račianskom mýte. V roku 2010 vtedajší poslanec miestneho zastupiteľstva R. Kusý odhadol, že revitalizácia by mohla stáť asi jeden milión eur.

(brn, rob)

Páčil sa vám článok?