Reštaurácia Pacifik si 5 hviezdičiek obhájila

11.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Nie je to tak dávno, keď som si v Bratislavských novinách prečítal hodnotenie petržalskej reštaurácie Pacifik. Keďže túto rubriku pravidelne sledujem, zaujalo ma hodnotenie 5 hviezdičiek (najvyššie možné), pretože si nepamätám, kedy prísne oči redaktorov takto vysoko niekoho „ošacovali“. Sám som z Petržalky, preto sme sa s partiou a zvedavosťou vybrali po stope Pacifiku.

Komplex budov Technopolu, kde sa Pacifik nachádza, sa nedá prehliadnuť, aj keď samotné výrazné označenie reštaurácie chýba. Reštauráciu sme našli na 1. poschodí Kongresového centra. Fakt je, že architektúra reštaurácie, ktorej dizajn imituje palubu lode, vodu a cestovanie, je originálna a je zjavné, že pri jej realizácii investor nešetril. Napriek tomu sme nemali komplex z nejakého prehnaného luxusu. Zaujali nás boxy imitujúce kajuty lode, ktoré poskytujú priestor na sedenie pre väčšie spoločnosti.

Aj keď reštaurácia bola takmer obsadená, nápojmi sme boli obslúžení prekvapujúco rýchlo. Výber jedla bol trochu komplikovaný, pretože sme nevedeli, čomu dať prednosť.

Ponuka jedál svetovej kuchyne (asi kvôli dotvoreniu cestovateľského dizajnu) spolu s bohatou ponukou slovenských jedál nás zneistila, čo bude lepšie vybrať si. Navyše, kto pozná Kolárikov Schweizerhaus vo viedenskom Prátri a jeho originálne grilované kolená, nájde v jedálnom lístku provokačnú ponuku „Koleno Práter". Korunu všetkému dávajú skladačky, kde si vyslovene podľa chuti môžete vybrať nielen druh mäsa a jeho úpravu (prírodné, grilované, obaľované na niekoľko spôsobov), ale aj plnky (šunku, syr, šampiňóny, slivky atď.) A máte problém! To, čo máte v iných reštauráciách striktne nakombinované, tu si môžete poskladať úplne podľa vlastnej chuti. Som presvedčený, že túto možnosť ocenia práve mladí ľudia uprednostňujúci moderné trendy delenej stravy a zdravej výživy.

Nakoniec sme skúsili z každého niečo. Jedlá boli všeobecne výborné a podľa môjho laického odhadu aj „neošalené". Napriek tomu sme sa zhodli, že úplná bomba z toho, čo nám priniesli, bolo koleno (nie síce diétne, ale výborne ochutené a chrumkavé). Skúsil som ho na viacerých miestach, ale toto v Pacifiku môže smelo súťažiť aj s tým pravým z Prátru.

Pri odchode som si všimol aj vývesku s akciami. Napríklad vo februári: každý, kto má narodeniny dostane k objednávke jedál fľašu sektu zdarma, sweet hours (od 14,00 do 18,00 h - štrúdľa + capuccino za výbornú cenu). V marci čaká prekvapenie každého oslávenca menín a navyše reštaurácia pripravuje každý týždeň špeciálne menu za super ceny.

Nakoniec nás čašník vyprevadil až ku dverám a keď som mu ďakoval za príjemný večer, povedal mi: „Fajn, ale najlepším poďakovaním bude, ak to poviete svojim priateľom a známym". Tak som sadol a napísal týchto pár riadkov. Skúste sa o nich presvedčiť aj vlastnými očami alebo chuťami ...

Ján Jakubík, Bratislava
LIST ČIATEĽA

Páčil sa vám článok?