Na „Duláku“ parkuje viac áut ako predtým

10.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Boli by sme šťastní, keby situácia na vynovenom námestí bola taká, ako ste ju vykreslili v článku Rekonštrukcia Dulovho námestia „zamrzla“. Žiaľ, zatiaľ to tak nevyzerá. Momentálne považujeme námestie za stavenisko. Lebo je neukončené a miestny úrad ho zatiaľ neprevzal.

Za to, čo sa momentálne na námestí deje, zodpovedá stavebná firma. Tá svojou nezodpovednosťou dovoľuje, aby sa po novej, perfektne vydláždenej ploche preháňali autá, aby tam parkovali a olejovými škvrnami devastovali ešte neodovzdané nové dielo. V projekte rekonštrukcie sa zrušil chodník pred hotelom Dukla. V tom zaniknutom priestore, lebo to má byť pešia zóna, behajú autá, chodcov ohrozujú drzí majitelia drahých áut. Pretože stavebná firma nezabezpečila, aby do areálu nevstupovali autá. Dokonca na prelome rokov neznáme auto poškodilo stĺp nového osvetlenia, ktorý museli vymeniť.

Nevieme, prečo do priestoru nedokončenej a neodovzdanej stavby benevolentne dovoľujú pracovníkovi parkovacej služby vpúšťať parkovať autá, vyberať, podľa nášho názoru protiprávne poplatky, najmä keď majú jasne vyznačené parkovisko oproti predajni Ford. Máme to hádam chápať tak, že za to niekto z firmy berie od pracovníka parkovacej služby úplatok? To vari nie. Lebo za parkovanie na nevyznačenom parkovisku sa dá nemálo zarobiť. Najmä keď autá parkujú až po cukráreň a niekedy až po vchod do kvetinárstva. Tak ďaleko neparkovali ani pred rekonštrukciou, lebo vyhradené parkovisko bolo pre 20 - 25 áut a teraz sme ich napočítali až 41.

Prečo vlastne píšeme tento ohlas? Čo vlastne chceme? Nič iné, len aby sa nemalé investičné prostriedky realizovali na skutočné skultúrnenie životného prostredia a skrášlenie tejto časti nášho hlavného mesta a aby sa tento zámer neminul cieľa. Aby sa z avizovanej pešej tichej, ľudskej zóny nestalo rušné jazdenie áut, parkovanie návštevníkov hotela Dukla, ktorí v neskorých nočných a skorých ranných hodinách hlučne odchádzajú i s dámami z miestneho striptízu. Preto sa už nevieme dočkať, kedy stavbu preberie Miestny úrad Ružinov a zabezpečí tu poriadok. Že to bude skutočná pešia zóna, že parkovanie bude upravené v iných priestoroch.

Obyvatelia okolia Dulovho námestia
AD: Rekonštrukcia Dulovho námestia „zamrzla”

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie