Mesto zistilo nedostatky v evidencii Slobody zvierat

29.8.2011
0
Páčil sa vám článok?

Sloboda zvierat zaslala Magistrátu Bratislavy vyžiadané doklady, ktoré vyplynuli z nedávnej náhodnej kontroly plnenia vzájomnej zmluvy. Medzi nimi požadovalo 10 protokolov vybraných zvierat, ktoré boli prijaté do útulku v decembri 2010.

"V dvoch prípadoch sme zistili, že údaje nie sú totožné s vyžiadanými podkladmi," uviedol pre TASR hovorca primátora Ľubomír Andrassy. V jednom prípade na základe mena a dátumu prijatia psíka bol dodaný protokol na mačku rovnakého mena, v druhom prípade dostalo mesto protokol požadovaného mena zvieraťa, ale z iného obdobia. Preto Sloboda zvierat požiadalo o dva nové protokoly konkrétnych zvierat.

Kontrola bola zameraná aj na evidenciu odchytených zvierat v máji a júni 2011. Podľa zaslaných výsledkov SZ mala jednu nepresnosť za máj, keď namiesto 157 evidovala 158 kusov. Toto magistrát vyriešil úpravou faktúry o jeden odchyt menej.

"Mesto komunikuje so Sloboda zvierat o dodatku k zmluve, ktorý bude presne špecifikovať povinnosti v evidencii zvierat," dodal Andrassy. Tým budú na internetovej stránke Slobody zvierat zverejňované všetky zvieratá v útulku. Aj tie, ktoré sú v karanténe, v prijímači, rezervované na adopciu alebo v inom režime. Sloboda zvierat zasa požaduje po každej kontrole spísať zápisnicu v útulku, aby sa k nej mohli vyjadriť jeho zamestnanci.

(TASR)

Páčil sa vám článok?