Namiesto chatky hrozí penzión s krčmou

10.6.2011
0
Páčil sa vám článok?

Chceme opísať jeden prípad, ktorý sa stal v Karlovej Vsi, ale také sa zrejme stávajú v celej Bratislave, ba na celom Slovensku. Občan s trvalým pobytom v dedinke pri Košiciach prišiel do Bratislavy a od miestnej časti Karlova Ves si v Líščom údolí 13a prenajal záhradku s chatkou. Ako v žiadosti uviedol, o záhradku by sa „s láskou staral“...

Pravdou však bol opak. Záhradka zarástla burinou, do chatky sa nasťahovali bezdomovci a rómske rodiny, ktoré posielali svoje deti k susedom po vodu. Nasledovali e-maily susedov na miestny úrad a starostke, lebo nevedeli, kto sa má o záhradu starať. Zasahovala aj polícia.

Nájomník si potom podal žiadosť o kúpu chatky s pozemkom, ktorú, ako uviedol, chce využívať na víkendový relax. Teda relax v zdevastovanej záhrade a v chatke s vylomenými dverami, rozbitým oknom a bez vody. Predaj sa však uskutočnil, bez zverejnenia, vzápätí kupec dostal aj stavebné povolenie na stavbu rodinného domu. To mu nestačilo. Hneď sa pustil aj do budovania základov pre budúcu vysokú budovu. V rozpore so stavebným povolením.

Miestny stavebný úrad nekonal a občania tak poslali starostke petíciu proti výstavbe nejakého „penziónu" s krčmou. Obyvatelia susediacich rodinných domov podali žiadosti o zastavenie nelegálnej stavby. Slovenská stavebná inšpekcia potvrdila rozpor stavby so stavebným povolením. Miestny stavebný úrad dal správu o štátnom stavebnom dohľade až po 32 dňoch od jeho konania a neuviedol všetky rozpory so stavebným zákonom.

Poslanci miestneho zastupiteľstva v Karlovej Vsi na májovom zasadnutí jednomyseľne hlasovali za okamžité zastavenie nelegálnej stavby. Starostka však uznesenie nepodpísala s tým, že poslanci jej nemôžu niečo ukladať. Takže, ako sa nakoniec ukázalo - stavba nie je protizákonná, ale protizákonné je uznesenie poslancov k nelegálnej stavbe. Aký je dôvod? Že v tomto prípade ide o brata zamestnankyne miestneho úradu, alebo sú tam iné dôvody?

Minulý piatok poslanci starostku znovu prehlasovali a teraz sme všetci zvedaví, akým smerom sa bude celá kauza vyvíjať...

Jozef Rajský, Karlova Ves
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?