V parku na Račianskom mýte pribudnú stromy

19.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

V parku na Račianskom mýte v bratislavskom Novom Meste vedľa detského ihriska pribudne dvanásť nových stromov. Pri príležitosti Dňa Zeme ich tam v stredu 20. apríla o 14:00 spolu so študentmi Evanjelického lýcea vysadí starosta mestskej časti Rudolf Kusý.

Agentúru SITA o tom informoval hovorca mestskej časti Marek Tettinger. Výsadbou starosta nadväzuje na benefičný koncert Stromy pre Bratislavu, ktorý spoločne so študentmi zorganizoval ešte začiatkom novembra minulého roka.

Revitalizácia verejných priestranstiev je jednou z dlhodobých priorít starostu. Okrem Račianskeho mýta sa mestská časť zameria na čistenie a obnovu detských ihrísk, škôlok a škôl, parkov a iných priestranstiev.

Tradícia 22. apríla - Dňa Zeme sa začala v roku 1970, keď ekológovia v USA zdokumentovali ekologické zmeny na Zemi a vyzvali na spoločné celosvetové úsilie v ochrane životného prostredia. Globálny charakter však Deň zeme získal až v roku 1990, keď v Kalifornii začalo pôsobiť Medzinárodné ústredie Dňa Zeme. Na propagácii tejto globálnej iniciatívy sa od roku 1999 podieľa najmä koordinačné centrum Earth Day Network, ktoré už eviduje viac ako 4 000 prihlásených organizácií z takmer 200 krajín.

(sita)

Páčil sa vám článok?