Pri Auparku je nový komplex na bývanie

3.6.2010
0
Páčil sa vám článok?

Bratislava ma nový komplex určený na bývanie. V blízkosti Auparku, neďaleko Sadu Janka Kráľa, nedávno skolaudovali bytový dom TatraCity. Pozostáva z výškovej administratívnej budovy, ktorá slúži pre účely banky a samotného bytového domu s 96 dvoj- až štvorizbovými bytmi s rozlohou 75 až 135 štvorcových metrov.

Byty sú umiestnené v dvoch hodnotových úrovniach. Prvú tvoria na štvrtom až siedmom podlaží pavlačové, prevažne dvojizbové byty s terasami a veľkými lodžiami s orientáciou na juh. Druhá ponúka nadštandardnosť v podobe dvoch samostatných veží, v ktorých sú byty situované na deviatom až pätnástom podlaží. Tieto byty sú dispozične riešené tak, že umožňujú výhľad na panorámu Starého Mesta. Súčasťou každého bytu je priestranná lodžia. K dispozícií je 134 vnútorných a 40 vonkajších parkovacích miest.

Okrem okamžitého odkúpenia vybraného bytu ponúka developer aj možnosť prenájmu bytu na dobu určitú, s jeho následným odkúpením a odrátaním sumy zaplateného nájomného. Tento model je vhodný najmä pre ľudí, ktorí dnes nevedia získať hypotéku a potrebujú získať čas, aby si mohli upraviť svoj deklarovaný príjem. Týka sa to najmä živnostníkov alebo ľudí, ktorí zamestnávajú sami seba. „V bytovom komplexe TatraCity je možnosť uzavrieť nájomnú zmluvu na 18 mesiacov, počas ktorej si môžete pohodlne vybaviť všetky potrebné doklady,“ vysvetlil Miloš Sušarský z Tatra Residence.

Výška mesačného nájomného bude závisieť od veľkosti bytu. Pri dvojizbovom byte je to 500 eur, za trojizbový byt to je mesačne 700 eur a pri štvorizbovom byte bude výška nájomného 900 eur mesačne. Mesačné prevádzkové náklady tvoria približne 120 až 160 eur mesačne, v závislosti od počtu osôb bývajúcich v byte a od veľkosti bytu.

(rč)
FOTO - TatraCity

Páčil sa vám článok?