Petržalka bude opäť odvážať vianočné stromčeky

7.1.2010
0
Páčil sa vám článok?

Živé vianočné stromčeky, ktoré splnili svoje "poslanie", môžu obyvatelia bratislavskej Petržalky umiestniť ku kontajnerovým stojiskám. Ako informoval hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy, samospráva zabezpečí ich postupnú likvidáciu v spolupráci s mestskou organizáciou OLO, a.s.

Plošný odvoz vianočných stromčekov sa začne vo štvrtok 14. januára. "Ďalšie bezplatné odstránenie nahromadených stromov bude každý nasledujúci štvrtok a piatok," uviedol Andrassy. Tento mimoriadny režim by mal podľa neho potrvať minimálne do konca januára.

Miestny úrad však dôrazne upozorňuje, že naďalej platí prísny zákaz umiestňovania akéhokoľvek iného veľkorozmerného, stavebného odpadu v okolí kontajnerových stojísk. O nežiaducom hromadení nadrozmerného odpadu môžu úrad informovať občania prostredníctvom Zelenej linky na čísle 02/68 286 853. Tá bola zriadená v roku 2008 na zlepšenie komunikácie samosprávy s občanmi pri ochrane životného prostredia a udržiavania čistoty.

V minulom roku podali Petržalčania 78 podnetov týkajúcich sa hromadenia odpadu pri kontajnerovom stojisku. V 235 prípadoch sa informovali o povinnostiach pri udržiavaní poriadku na verejných priestranstvách či o záväzných pravidlách držania psov v mestskej časti.

(sita)

Páčil sa vám článok?