Historický dom na Františkánskej ulici sa po obnove zmení na exkluzívny hotel

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Pamiatkovo chránený historický dom na Františkánskej ulici 3 prechádza rekonštrukciou, po ktorej sa premení na exkluzívny päťhviezdičkový hotel Arcadia. Otvoria ho na jar budúceho roku.

Objekt je z konca 13. storočia, vyznačuje sa zaujímavými arkádovými konštrukciami vo dvore, jeho zadná fasáda je orientovaná do bývalej hradbovej priekopy. Napriek prestavbám, z uplynulých rokov, keď sa menili jeho majitelia, v ňom ostalo zachovaných viacero pamiatkových prvkov, najmä kamenných. Nachádza sa v blízkosti bývalej Prašnej bašty a do jeho dispozície je zabudovaný hradobný múr. Objekt je známy pod názvom Husitský dom - v rokoch 1429 a 1432 sa tu totiž zdržiaval husitský veliteľ Prokop Holý so svojím sprievodom. Na pamiatku tejto udalosti sú v dome do kameňa vytesané dva kalichy.

Dom od leta minulého roku rekonštruuje jedna z dcérskych spoločností akciovej spoločnosti Urbia Holding, ktorá v meste obnovila už niekoľko historických objektov. V súčasnosti sa dokončuje hrubá stavba, v priebehu jedného až dvoch mesiacov sa začnú práce na interiéroch. Historický ráz objektu ostane zachovaný aj po jeho obnove, keď sa zmení na exkluzívny hotel najvyššieho štandardu. Okrem špičkovej hotelovej reštaurácie tu bude fitness a wellness zóna, sauna, k dispozícii budú aj masáže.

V hoteli bude spolu 34 luxusných a priestranných izieb, apartmánov a mezonetov, z ktorých každá bude vybavená klimatizáciou, trezorom, telefónom s priamou voľbou a najmodernejšou technikou, či už ide o plochú obrazovku, DVD prehrávač alebo internetové pripojenie. Súčasťou služieb bude aj bezplatný minibar a kaviarenský, resp. čajový servis priamo do izby klienta. Súčasťou hotela budú aj exkluzívne konferenčné priestory pre 77 osôb.

Hotel Arcadia, ktorý bude prevádzkovať medzinárodná sieť Vienna International, je situovaný vo vynikajúcej polohe v pešej zóne, v jeho bezprostrednej blízkosti sú podzemné garáže, množstvo významných pamätihodností, obchodov a gastronomických zariadení. Bude prvým zariadením svojho druhu v Bratislave.

Páčil sa vám článok?