Rekonštruujú zdravotné stredisko na Učiteľskej

24.8.2009
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavské Podunajské Biskupice rekonštruujú zdravotné stredisko na Učiteľskej ulici, práce by mali byť ukončené do 30. októbra 2009. Pre agentúru SITA to uviedla Soňa Matejovičová z miestneho úradu.

Keďže zdravotné stredisko bolo postavené v 70. rokoch 20. storočia, budova je už podľa nej značne opotrebovaná a zastaraná. Okná sú staré, nevyhovujúca je aj elektroinštalácia či sociálne zariadenia, vyskytujú sa aj funkčné poruchy konštrukcie strechy. Pre skvalitnenie služieb sa preto mestská časť rozhodla renovovať objekt. "So stavebnými prácami sa začalo 6. júla, ukončené by mali byť do štyroch mesiacov. Začalo sa vnútornými stavebnými úpravami a zastrešením objektu novou sedlovou strechou, ktorá je už takmer dokončená," spresnila Matejovičová.

Pred dokončením je výmena elektroinštalácie či dispozičné zmeny vnútorných priestorov, rozširuje sa napríklad čakáreň v detskom oddelení, rieši sa samostatné oddelenie pre dentistov, drobné dispozičné úpravy sa dotknú aj ambulancií. Tiež sa kompletne vymieňajú podlahy, obklady, zariadenie, sociálne zariadenia, okná a vstupné dvere. Následne bude rekonštrukcia pokračovať zateplením objektu, úpravou chodníkov a vybudovaním prístrešku pre kontajnery. Vstup do strediska bude bezbariérový. Náklady na rekonštrukciu zdravotného strediska sú 417 975,59 €. Zhotoviteľa prác - firmu Renstav s.r.o. vybrala mestská časť na základe výberového konania.

(sita)

Páčil sa vám článok?