Lamačania sa môžu vyjadriť k revitalizácii námestia

12.7.2009
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia bratislavského Lamača sa môžu vyjadriť k revitalizácii Malokarpatského námestia. Verejné zhromaždenie sa uskutoční v stredu 15. júla 2009 o 18:00 h v priestoroch kinosály v kine na Malokarpatskom námestí.

Námestie má už vyše 30, možno 40 rokov, objekty sú schátrané, preto si podľa starostky mestskej časti Oľgy Keltošovej vyžadujú opravu. S návrhom revitalizácie prišiel taliansky investor - Sundiamond, s.r.o.. Ten chce námestie skvalitniť a zatraktívniť, pričom uvažuje o jeho prepojení na Vrančovičovú ulicu.

V centrálnej zóne námestia by mala vzniknúť fontána s lavičkami, návštevníkov bude zo severnej stany chrániť verejná zeleň. Investor navrhuje aj vytvorenie pódia pre kultúrne a spoločenské podujatia, pričom prirodzený svah vo východnej časti námestia chce využiť ako hľadisko. V priestrore by mal vzniknúť polyfunkčný objekt, uvažuje sa aj o nadstavení a prístavbe zdravotného strediska. Doprave by mali pomôcť dva nové kruhové objazdy, pribudnúť by malo viac ako 300 miest na parkovanie. Prezentácie projektu sa zúčastní aj zástupca tvorcu projektu.

(sita)

Páčil sa vám článok?