V Devíne sa už začínajú množiť komáre

7.7.2009
0
Páčil sa vám článok?

V niektorých lokalitách bratislavského Devína sa začínajú množiť komáre, ktoré obyvateľom znepríjemňujú život. Podľa hovorkyne bratislavského magistrátu Evy Chudinovej sú však ohniská výskytu v územiach s vyšším stupňom ochrany.

V týchto lokalitách nie je možné postrekovať. "Je nevyhnutné požiadať Krajský úrad životného prostredia v Bratislave o vydanie súhlasu na pozemnú aplikáciu chemických látok a vydanie výnimky podľa zákona o ochrane prírody v lokalite chránený areál Devínske alúvium Moravy," povedala Chudinová.

Postrekovať však nie je možné v niektorých lokalitách aj preto, že sú zatopené vodou. Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava by mal tento týždeň urobiť prieskum daných oblastí.

"Ak majú občania pocit, že sú premnožené komáre, môžu sa obrátiť na RÚVZ a dať mu podnet," doplnila Chudinová. Následný postrek môže vykonať mesto, ale môžu si ho zabezpečiť aj dotknuté mestské časti vo vlastnej réžii. Ako hovorkyňa dodala, finančnú náhradu za postrek môže schváliť Obvodná povodňová komisia v Bratislave iba v prípade kalamít, ktoré vznikli následkom povodní.

(sita)

Páčil sa vám článok?