Od júla sa zvýši v Bratislave cena pitnej vody

3.7.2009
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská vodárenská spoločnosť, a.s. (BVS) zvýši v druhom polroku tohto roka cenu za výrobu, distribúciu a dodávku pitnej vody o 6,42 %. Maximálna cena vody bude 0,8266 eur za meter kubický.

Ako informoval vedúci komunikačného a tlačového oddelenia BVS Zenon Mikle, bratislavská vodáreň neplánuje zvýšiť ceny za odvedenie a čistenie odpadovej vody (stočné). "Cena za distribúciu pitnej vody verejným vodovom sa v porovnaní s cenou platnou v prvom polroku tohto roka zvýši o 5,59 %," doplnil Mikle.

Maximálna cena za výrobu a dodávku pitnej vody verejným vodovodom bude pre zákazníkov BVS od júla tohto roku vo výške 0,8266 eur za meter kubický. Maximálna cena za distribúciu pitnej vody verejným vodovodom sa bude pohybovať na úrovni 0,6274 eur za meter kubický a maximálna cena za odvedenie a čistenie odpadovej vody verejnou kanalizáciou bude v druhom polroku tohto roka vo výške 0,79 eur za meter kubický. "Určené maximálne ceny na druhý polrok 2009 sa použijú až po vykonaní prvého odpočtu meradiel po nadobudnutí účinnosti tohto cenového rozhodnutia, 1. júl 2009," dodal Mikle.

Bratislavská vodárenská spoločnosť vznikla v januári 2003 vkladom celého majetku zrušeného štátneho podniku Vodárne a kanalizácie Bratislava a časti majetku zrušeného štátneho podniku Západoslovenské vodárne a kanalizácie. Jej hlavnou činnosťou je zásobovanie pitnou vodou, kanalizovanie a čistenie odpadových vôd. Majoritným akcionárom spoločnosti je mesto Bratislava, ktoré vlastní 59,29-percentný podiel na základnom imaní BVS vo výške 281,4 mil. eur. Zvyšok je v rukách miest a obcí na území západného Slovenska.

(sita)

Páčil sa vám článok?