Vlastné dvory majú čisté, psov venčia na ulici

24.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

Poplatok za psa chovaného v panelovom dome je vyšší ako v rodinnom dome. Každá obec si určí výšku poplatku. Chcem však vedieť, prečo je rozdielna výška poplatku?

Je to tým, že ho majiteľ chová na svojom pozemku, pri svojom dome, v záhrade, a tým je vedený ako strážny pes? Ďalej sa pýtam, či je v poriadku, ak taký majiteľ vypustí svojho psa za plot svojho pozemku, tam si ho vyvenčí a je natoľko arogantný, že ani nepozbiera exkrementy a následne vojde opäť na svoj pozemok?

Po upozornení sa jedna taká pani dokonca urazila a ohradila, že by aj poupratovala, len tam nie sú odpadkové koše na to určené. Podotýkam, že táto rodina z Podzáhradnej má dvoch psov a pravidelne ich venčí mimo svojho pozemku. Informovala som sa aj na miestnom úrade, či aspoň platia poplatky za svojich dvoch psov. Títo psi však nie sú v evidencii Miestneho úradu Podunajské Biskupice.

My z panelových domov nemáme inú možnosť, ako venčiť psov v okolí, na sídlisku, platíme oveľa vyššie dane za psov a ešte si aj po nich upraceme. Aspoň väčšina. Dotyčná rodina chce mať čisto vo svojej záhrade, resp. v okolí svojho domu, ale nám už môže znečisťovať sídlisko, prípadne kúsok zelene, ktorý tu máme pri základnej škole?! Hlavne, že oni si potom zájdu do pekne upravenej a čistej záhrady a my zo sídliska, z panelákov môžeme mať po ich miláčikoch „bordel“.

Takto argumentovala aj táto pani (manželka poslanca), vraj oni si nebudú znečisťovať záhradu a že ich psy sú zvyknuté byť venčené vonku, lebo kedysi bývali tiež v paneláku na sídlisku. Keď už venčí, tak nech aj čistí! Ak som vedela poctivo zaplatiť daň za svojho malého psa z minimálnej mzdy (v paneláku), a ak je pravda, že spomínaná rodina si túto svoju povinnosť nesplnila, potom by som bola veľmi rada, aby aj oni zaplatili za svojich dvoch psov. Poctivý človek musí aj zo svojho mála poctivo platiť všetky dane, nechápem však, prečo tak neurobí aj ten, ktorý netrpí finančnou núdzou? Navyše v rodinnom dome.

Inka Kovárová, Podunajské Biskupice
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?