Rusovčania chcú opraviť svoje centrum

3.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Rusovce pripravuje rekonštrukciu a regeneráciu okolia hlavného cestného ťahu na oboch stranách Balkánskej ulice. Na projekt žiada nenávratný finančný príspevok.

Peniaze na obnovu by malo poskytnúť Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja SR v rámci operačného programu Bratislavský kraj.

Obnova oboch strán Balkánskej ulice sa týka rekonštrukcie chodníkov, verejných priestranstiev a zelene v dĺžke asi 710 metrov. Projekt ráta aj s doplnením chodníkov a ďalších plôch pre peších a s regeneráciou zelene. Pribudnúť by mali parkovacie miesta a na obnovenie čaká aj detské ihrisko. Centrálny priestor obce má skrášliť nová fontána.

Zámerom rekultivácie a rekonštrukcie je podľa miestneho úradu Rusovce spríjemnenie a zatraktívnenie centra obce, čo môže prispieť k zlepšeniu spoločenského života v mestskej časti. Celkový rozpočet projektu je 800 000 eur, mestská časť sa má na financovaní podieľať piatimi percentami z vlastných zdrojov, teda 40 000 eurami. Rusovce predpokladajú, že obnova okolia Balkánskej ulice by mala byť hotová do konca roka 2010.

(rob)

Páčil sa vám článok?