Vrakunský lesík zrevitalizujú za 32 227 eur

19.5.2009
0
Páčil sa vám článok?

Vrakunský lesopark v blízkosti ramena Malého Dunaja začala bratislavská Vrakuňa revitalizovať, práce by mali byť ukončené v polovici júna. Na obnovu lesíka vyčlenila mestská časť zo svojho rozpočtu 32 227 €.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Vrakune Jasmína Matúšová, z lesíka by sa mala stať oddychovo-relaxačná zóna. Mali by sa opraviť a vybetónovať ohniska, osadiť nové lavičky, stolčeky a nové plastové koše. Detské pieskovisko bude ohradené.

Po ukončení rekonštrukcie podľa Matúšovej osadia ďalšie stĺpiky zo strany Brezovej a Hradskej ulice, aby zabránili vjazdu motocyklov, štvorkoliek a áut do lesoparku. Vjazd budú mať povolený len vozidlá na údržbu lesíka. Pred a za lávkou pre peších cez Malý Dunaj plánujú nainštalovať dve rampy.

"Vrakunský lesík je srdcom odpočinku Vrakunčanov, preto nám, a mne osobne, mimoriadne záleží na jeho obnove a revitalizácii. Našim cieľom je priniesť Vrakuni pekné a dôstojné miesto oddychu, ktoré budú radi navštevovať všetci naši obyvatelia," dodal starosta mestskej časti Ladislav Fatura.

(sita)

Páčil sa vám článok?