Ľudí vystrašil falošný poplach v Istrocheme

15.4.2009
0
Páčil sa vám článok?

Príčinou ranného spustenia poplašných sirén v bratislavskom Istrocheme bola porucha na zariadení po výpadku elektrickej energie. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave Zuzana Korček.

Sirény ohlasujúce chemické ohrozenie vystrašili obyvateľov bratislavského Nové Mesta, na území ktorého sa Istrochem nachádza, krátko po 9:00.

Počuť ich bolo až v okolí Račianskeho mýta. Podľa hovorkyne HaZZ Silvie Jančovičovej išlo len o technickú poruchu a pomoc hasičov nebola potrebná.

AKTUALIZÁCIA (15.4.2009, 11:10): Vedenie chemickej fabriky Duslo, a.s., Šaľa, ktorého odštepným závodom je bratislavský Istrochem, sa ospravedlňuje obyvateľom hlavného mesta za dnešný falošný poplach v areáli závodu. Agentúru SITA o tom informovala vedúca Útvaru životného prostredia a manažmentu rizík Duslo Šaľa Mária Bučková.

Podľa jej slov sirény v Istrocheme spustila doteraz neurčená porucha a nesúviseli so žiadnou mimoriadnou udalosťou, ktorá by ohrozovala život alebo majetok obyvateľov. "Na identifikácii a odstránení poruchy pracuje odborná firma, ktorá zabezpečuje aj pravidelnú kontrolu a údržbu sirén," uvádza v stanovisku Bučková. 

(sita)

Páčil sa vám článok?